`Zullen we het nog een keertje overdoen' in het Openluchtmuseum


ARNHEM, 20081002 -- Op zondag 12 oktober 2008 organiseert het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem een bijzonder evenement in het kader van het jaarthema "Relaties door de jaren heen". Een dag vol grappige, ontroerende en verrassende activiteiten rondom de uit Amerika overgewaaide gewoonte om na jaren symbolisch opnieuw te trouwen met je eigen man of vrouw.

***Ja ik wil...nog steeds***
In het museumpark is een relatie-testparcours uitgezet. Bezoekers onderzoeken- met hulp van hun kinderen - of hun relatie de tand des tijds heeft doorstaan. Kiezen ze nog steeds voor elkaar dan geven ze elkaar symbolisch opnieuw het ja-woord. In het Zeeuwse kerkje wacht een plechtige ambtenaar en in een boerenschuur zorgt de onnavolgbare 'Mister Love' voor een ludieke herbevestiging van hun liefde. Iedereen is welkom, opgeven is niet nodig!

***Concert des levens***
In het sfeervolle Houten Hart Theater op het entreeplein veroveren verrassende optredens de harten van de bezoekers. Familietrio De Tivolies speelt "De Tivolies gaan met de Trolleybus!" over de ontmoeting tussen buschauffeur Bernhard en zijn Hella. Dansers demonstreren de gepassioneerde tango en een workshop voor de danslustigen. Ook de overdondererende charmes van de Love Bombers zullen niemand ontgaan.

In de tram worden liefdesverhalen verteld met een historisch tintje. `Barbiance' muziek en verteltheater brengt o.a. Barbie's bruidsmodeshow in de poppenkast en theatergroep Odd Enjinears speelt "Concert des levens"; een poëtisch bevolkingsonderzoek. Zij geven iedere bezoeker persoonlijk een op maat gesneden vooruitblik op de ongewisse toekomst. En dat in slechts één minuut!

***Met speciale bijdrage van...***
Studenten van het ROC Rijn/IJssel (Dans, Drama en Verzorging) leveren een speciale bijdrage aan deze dag. Zij dragen o.a. liefdesgedichten voor, dansen een korte impressie van Romeo en Julia en geven bezoekers een mini makeover voordat ze elkaar opnieuw het ja-woord geven.

Het Openluchtmuseum is nog t/tm 26 oktober dagelijks open. Daarna is het museum alleen geopend als wandelpark. Op zaterdag 6 december start het winterprogramma.

Nederlands Openluchtmuseum, Schelmseweg 89, Arnhem. Info via 026-3576111 of www.openluchtmuseum.nl/agenda (datum 12-10-2008).





Ingezonden persbericht