Nederlandse Omroep Stichting (NOS)


Persinformatie

Datum: 8 oktober 2008

Kenmerk: kt-213

NOS live bij aankomst sponsorloop voor Pink Ribbon

Wandelen voor borstkanker tijdens 'The Walk'

Wereldwijd staat de maand oktober in het teken van de strijd tegen borstkanker. Zondag 12 oktober doet de NOS rechtstreeks verslag van de aankomst van de sponsorloop voor Pink Ribbon in het Olympisch Stadion in Amsterdam (18.10 - 18.50 uur, Ned 1). Vierhonderd wandelaars lopen in twee dagen zestig kilometer van Amersfoort naar Amsterdam tijdens 'The Walk van A Sister's Hope'. Brecht van Hulten presenteert de NOS-uitzending die rechtstreeks vanuit het Olympisch Stadion komt. Zangeres Do treedt op in een mini-concert tijdens het programma.

Brecht van Hulten spreekt met Elsken van der Wall, de borstkankerspecialist van het UMC Utrecht. Zij vertelt over de nieuwste methoden om borstkanker te voorkomen en te bestrijden. Ook heeft Brecht van Hulten een gesprek met Pink Ribbon-ambassadrice Quinty Trustfull. In de uitzending is verder te zien hoe de deelnemers van de sponsorloop feestelijk worden ontvangen in het Olympisch Stadion, waar onder meer een mini-concert van zangeres Do plaatsvindt. Ook wordt stilgestaan bij de slachtoffers van borstkanker.

"Per jaar krijgen 14.000 vrouwen borstkanker. Dat betekent 1 op de 8 vrouwen. Elk jaar sterven er ongeveer 3500 vrouwen aan de ziekte. Bovendien bestaat Pink Ribbon dit jaar 5 jaar, alle reden voor de NOS om aandacht aan 'The Walk' te besteden", aldus Peter Kloosterhuis, hoofd NOS Projecten.

Een van de grootste evenementen die in de maand oktober georganiseerd worden, is de 'A Sister's Hope 60KM Walk', een wandeltocht van zestig kilometer om geld in te zamelen. De deelnemers hebben mensen in hun omgeving verloren aan borstkanker of ze vechten zelf tegen de ziekte. In de Verenigde Staten zijn deze sponsorlopen een groot succes. In Nederland wordt 'The Walk' dit jaar voor de tweede keer georganiseerd door de organisatie 'Stichting A Sister's Hope'. De opbrengst wordt gebruikt voor wetenschappelijk onderzoek naar borstkanker.

Het evenement wordt georganiseerd door Stichting A Sister's Hope en het idee wordt door alle borstkankerorganisaties in Nederland ondersteund: KWF, Pink Ribbon en de Borstkankervereniging Nederland.


Noot voor redacties