Ingezonden persbericht


Van ons mag het hondenweer worden in de herfstvakantie, want dan kan jij lekker op de bank zitten om elke middag om 15.30 uur een hondenfilm te kijken op Z@PP! Van zondag 12 oktober tot en met zondag 19 oktober spelen honden de hoofdrol in de films van Z@PPbios. Alsof dat niet genoeg is start zaterdag 11 oktober om 19.00 uur de achtdelige gloednieuwe dramaserie 'Snuf de Hond' (EO), naar de gelijknamige boekenserie van Piet Prins. Bovendien kun je ook nog steeds genieten van de nieuwe dierenquiz Baasjes (KRO) met Paul Rabbering.

De eerste film in het kader van de themaweek is op zondag 12 oktober te zien. Het grote Rin Tin Tin avontuur (EO) vertelt het verhaal van de bekende herdershond Rin Tin Tin, die een heldenrol vervulde tijdens de Eerste Wereldoorlog. Samen met zijn baasje, de soldaat Lee Duncan, zorgt hij voor spannende avonturen in het leger. De herhaling van deze film is op zaterdag 18 oktober.

Een dag later, maandag 13 oktober, is het de beurt aan de meest klassieke hondenfilm aller tijden: Beethoven (AVRO). De geliefde Sint Bernard hond Beethoven is niet meer weg te denken uit het gezin Newton, waar hij eerst niet welkom was. Het vervolg op Beethoven is op dinsdag 14 oktober te zien bij Z@PP. In Beethoven's 2nd (AVRO) is de verrassing groot als Beethoven vader wordt van een stelletje kleine pups. Maar als zijn vriendin Missy, de moeder van de kleintjes, gekidnapped wordt, nou ja, gedognapped wordt, moet Beethoven zijn uiterste best doen om de pups in veiligheid te brengen.

Z@PP breng op woensdag 15 oktober de Duitse film: Mijn kleine broer is een hondje (AVRO). Mariette zeurt al tijden dat ze graag een eigen hond wil en op haar tiende verjaardag ziet ze haar wens in vervulling gaan. Alleen heel anders dan de bedoeling was, want haar broertje is weg!

Op donderdag 16 oktober kun je afstemmen op de Amerikaanse film Air Bud (TROS). Josh is met zijn moeder verhuisd nadat zijn vader is overleden. Dan vindt hij in de struiken een verwaarloosde hond die hij Buddy noemt. Stiekem neemt hij de hond mee naar huis. Al gauw blijkt Buddy over bijzondere kwaliteiten te beschikken: hij is goed in basketbal! Het vervolg van Air Bud; Air Bud - the golden receiver (TROS) is een dag later op vrijdag 17 oktober te zien. De slimme hond Buddy kan behalve goed basketballen ook nog eens fantastisch American Football spelen. Al snel wordt Buddy het geheime wapen van het schoolteam van zijn baasje Josh. Maar er dreigt gevaar: de oude eigenaar van Buddy wil hem terug!

De marathon wordt op zondag 19 oktober afgesloten door de Australische film PAWS (VARA). PC, een parmantige Jack Russell hond, moet na het overlijden van zijn baasje enorm zijn best doen om bepaalde informatie uit de computer veilig te stellen. Door toeval ontmoet hij Zac, een jongen van 13 jaar, die hem verder kan helpen.

Z@PPbios brengt niet alleen in de vakanties de leukste films. Ook elk weekend is er op zaterdag en zondag om 15.30 uur een film te zien. Wil je weten welke films dit zijn? Check dan www.zappbios.nl.

---- --