Ingezonden persbericht


Persbericht
Haarlem, september 2008

Haarlems Kinderboekenfeest

2008

12 oktober 2008 - 12.30 u & 15.00 u - Toneelschuur Haarlem

5e Jaar Haarlems Kinderboekenfeest!

Haarlems Kinderboekenfeest: Zinnenverzinzin!
Het enige echte Haarlems Kinderboekenfeest staat dit jaar helemaal in het teken van Poëzie! Van letters tot woorden, van gedachte tot gedicht, samen zinnen verzinnen! Met jou maken we er een geweldig zinnenverzinfeest van. Hou je van Hans en Monique Hagen kom dan naar het vroege programma. Krijg je nooit genoeg van Joke van Leeuwen dan begroeten wij jou in het late programma. Ook Rian Visser en Nicole de Cock zijn dit jaar weer van de partij. Nicole de Cock presenteert haar spiksplinternieuwe boek ABCDas. Een primeur, het boek ligt namelijk nog niet in de winkel. Natuurlijk is er de boekenmarkt vol doe-activiteiten en boeken om te verslinden te en te laten signeren. Je mag lekker lezen en luisteren in de Boekiehoek en je kunt alles te weten komen over Poëzie. Kijk voor meer informatie op www.haarlemskinderboekenfeest.nl

Thema
Onder het motto Zinnenverzinzin wordt er tijdens de 54ste editie van de Kinderboekenweek aandacht besteed aan alles wat met poëzie te maken heeft. Gouden Griffelwinnaar 2004 Hans Hagen schrijft het Kinderboekenweekgeschenk. Taal- en beeldkunstenaar Joke van Leeuwen is uitgenodigd de week te verrijken met een motto, een gedicht en een affiche. Dit jaar treden deze prominente schrijvers op tijdens het Haarlemskinderboekenfeest! Zowel Hans & Monique Hagen als Joke van Leeuwen komen naar de Toneelschuur en verzorgen een optreden voor de jeugdige Haarlemse boeken- en gedichten wurmen.

Boekiemonsters

Voorafgaand aan het feest heeft er onder leiding van educatief medewerkster Lianne Karel een educatietraject plaatsgevonden voor 2 groepen kinderen van naschoolse opvang op Brede scholen uit Haarlem en bij de groep van de KinderUniversiteit Haarlem. Als afsluiting van het Boekiemonstertraject vindt op 12 oktober 2008 het Haarlems KinderBoekenFeest plaats in de Toneelschuur. Op het feest presenteren de 3 groepen het resultaat van het boekiemonstertraject over Poëzie. Zij presenteren de videoclip en de making-off van hun zelfgemaakte gedicht. Informatie:
Datum: 12 oktober 2008
Locatie: Toneelschuur
tijden: 12:30 uur - 15:00 uur
of 14:30 uur - 17:00 uur
Info: www.haarlemskinderboekenfeest.nl

Kaartverkoop
Toneelschuur
Lange Begijnestraat 9
2011 HH Haarlem
Telefoon kassa: 023-5173910
Fax kassa: 023-5173909
maandag t/m vrijdag van 14.00 uur tot 21.45 uur, zaterdag en zondag van 13.30 uur tot 21.45 uur.

Je kan 24 uur per dag kaarten bestellen via de website: www.toneelschur.nl

Achtergrond informatie Schrijvers:

Hans en Monique Hagen
Monique presenteerde heel lang het jeugdprogramma Het Klokhuis van de NOS. Samen met haar man Hans Hagen schreef Monique teksten voor verschillende radio- en televisie­programma's, zoals voor Sesamstraat. Verder schreven zij samen poëzieprentenboeken voor kleuters en peuters - daarvoor hebben ze heel goed naar hun dochtertje Imme gekeken en geluisterd.

Hans Hagen was redacteur van het kindertijdschrift Taptoe, maar na bijna drie jaar nam hij ontslag om zich geheel aan het schrijven te kunnen wijden. In 1992 ontving Hans Hagen verschillende onderscheidingen voor zijn werk, onder anderen voor de Jubelientje serie. Dit jaar schrijft Hans het Kinderboekenweekgeschenk. We weten nog niet hoe dit boekje heet. Joke van Leeuwen

Joke van Leeuwen is geboren in 1952 in 1978 schreef ze haar eerste boek, De Appelmoesstraat is anders. Hierna schreef zij nog veel meer boeken geschreven. Joke heeft ook twee keer het kinderboekenweekgeschenk geschreven. Haar kindergedichten werden gebundeld in Ozo heppie (2002). Dit jaar heeft ze voor de kinderboekenweek een nieuw gedicht gemaakt en ontwerpt ze de affiches. Joke van Leeuwen heeft een eigen website: www.jokevanleeuwen.com Nicole de Cock
Illustratrice Nicole de Cock is geboren in 1965. Nicole kan heel goed tekenen, ze tekent het liefs dieren en andere dingen uit de natuur. Ze heeft illustraties gemaakt voor o.a. Grasduinen, Banjer, de Dierenbescherming, en biologieboeken. Voor de kleine dierenliefhebbers illustreerde ze gedichtjes voor de tv-serie Sesamstraat en maakte ze verhaaltjes. Op het Haarlemskinderboekenfeest laat Nicole zien hoe ze dat doet en kan je veel van haar leren.

Rian Visser
Rian Visser is van huis uit grafisch ontwerpster. Toen ze kinderen kreeg, begon ze ook met schrijven. Eerst alleen voor haar eigen kinderen, maar al snel werden haar verhalen uitgegeven. Nu lezen een heleboel kinderen haar boeken! Rian schrijft ook voor Sesamstraat op televisie. In haar vrije tijd rijdt ze graag paard of ze speelt tennis. Rian woont in Haarlem en schrijft graag op het strand of in de tuin. Haar twee kinderen leveren haar nog steeds veel ideeën voor boeken en lezen haar teksten vaak voordat het naar de uitgever gaat. Op www.rianvisser.nl vind je nog veel meer informatie.



Ingezonden persbericht