Ingezonden persbericht


Persbericht

Tentoonstelling: Das Wesen Mensch Kwadraten in het vierkant in Asperen

Op 12 oktober a..s. wordt de eerste solotentoonstelling in Nederland van de jonge Duitse kunstenaar Jens Ossada geopend in de galerie van Land en Beeld. Hij behoort tot de bijzondere categorie kunstenaars die zich niet beperken tot één discipline, maar zich laten gelden op diverse terreinen van kunst. Hij wil zijn eigen visie op het leven uitdragen in zowel gedichten als beelden en schilderijen. De Duitse WikepediA verwoordt het als volgt: Jens Ossada arbeitet themenbezogen met einem eigenen Stilmittel, dem thematischen Konstruktivismus, an sozial- und konsumkritischen Objekten.

In de galerie en op buitenterassen worden ca 20 werken getoond, die een beeld geven van de levensvisie van Ossada met betrekking tot de veelzijdigheid van het wezen "Mensch" in zeven verschillende hoedanigheden. In het Duits benoemt hij deze achtereenvolgens als Schöpfer, Phobiker, Kategoriker, Egoist, Sozius, Hedonist en Suchender. Zij bevolken zijn wereld.

De tentoonstelling wordt begeleid door een kleine catalogus. Daarin geeft de kunsthistoricus Jaap Versteegh op heldere wijze weer het denken van Ossada . Het toegevoegde beeldmateriaal en een keuze van paar gedichten geven een goed beeld van de kunstwerken. De catalogus is in het Nederlands en Duits.

Op 12 oktober is ook de laatste dag van de buitententoonstelling "Was das Kind mir erzählt" van Land en Beeld met ruimtelijk hedendaags werk van ca 35 kunstenaars. U kunt deze laatste dag het werk van deze kunstenaars nog bekijken.

Tentoonstelling "DasWesen Mensch"
Periode: 12 oktober t/m 9 november 2008
Openingstijden van vrijdag t/mm zondag van 10 tot 16 uur of op afspraak Locatie: Galerie Het Gemaal van Asperen, Oude Zuiderlingedijk 12 te Asperen Organisatie: Land en Beeld
Info: www. landenbeeld.nl
info@landenbeeld.nl
tel mob. 0621908504
tel 0345 632423

---- --