Ingezonden persbericht


Zondag 12 oktober 2008
De Grote Ontwikkelingsquiz
Wie weet het meeste van ontwikkelingssamenwerking?

Welk land is het minst corrupt in sub Sahara Afrika? Hoeveel van de 1000 Amerikaanse medewerkers op de ambassade in Irak spreken vloeiend Arabisch? Wat is de officiële naam van de volksrechtbanken in Rwanda? Deze en vele andere vragen staan centraal op 12 oktober 2008 tijdens het evenement 'De Grote Ontwikkelingsquiz'.

Wil je weten wie in Nederland het meest weet van ontwikkelingssamenwerking, kom dan naar de Grote Ontwikkelingsquiz op zondag 12 oktober in LUX te Nijmegen. Dan gaan 12 Bekende Nederlanders en 12 voorrondewinnaars de strijd aan om de overwinning. De jury wordt gevormd door Renske de Greef, Maria Martens en Aad van den Heuvel.

Naast de quiz vindt ook een debat plaats over de zin en onzin van ambassadeursschap van BN'ers. Moeten we ze als ambassadeurs van goede doelen omarmen of juist niet? Leidt het tot verbreding van het draagvlak voor ontwikkelingssamenwerking of juist tot een vervlakking van het draagvlak? Dit debat wordt ingeleid door Linda Polman, columniste van De Volkskrant.

Met onder anderen: Inge Ipenburg, actrice en ambassadrice Stop Aids Now, Marc Klein Essink, Worldconnector, Arjan Erkel, oud-medewerker Artsen zonder grenzen, Teun van de Keuken, oftewel Tony Chocolonely, Caroline de Bruijn en Erik de Vogel, acteurs en ambassadeurs Kids Rights, Radj Bhondoe, directeur Seva Network Foundation, Lonneke van Genugten, eindredacteur IS Magazine en Anna Chojnacka, oprichter van de 1%Club, Peter Konijn, Cordaid, Manuela Monteiro, Hivos, Chiel Warners, Tienkamper en ambassadeur Right To Play. Quizmaster is Lau Schulpen.

Datum: zondag 12 oktober

Locatie: LUX, Marienburg 38-39, Nijmegen

Aanvang: 15.00uur, zaal open vanaf 14.30uur
Info: www.globaldebat.nl

De Grote Ontwikkelingsquiz wordt georganiseerd door LUX Nijmegen en het CIDIN (Centrum voor Internationale Ontwikkelingsvraagstukken van de Radboud Universiteit in Nijmegen), in samenwerking met De Volkskrant, lokaalmondiaal en met financiële steun van de Nationale Commissie voor Internationale Samenwerking en Duurzame Ontwikkeling (NCDO).

---- --