Ingezonden persbericht


~~ PERSBERICHT ~~ PERSBERICHT~~

Piraten op Aqua Hoorn!

Tijdens de 10e editie van Aqua Hoorn, zondag 12 oktober, kunnen alle grote en kleine kinderen zich op het 'Piraten'schip De Soeverein laten schminken als piraat. Dus kom verkleed in je piratenpak en enter het schip! Iedereen mag een kijkje aan boord komen nemen! Grote kans dat je zomaar oog in oog komt te staan met een échte piraat.

Behalve De Soeverein zijn er nog veel meer opengestelde schepen, rondvaarten, fotografie, demonstraties van oude ambachten, presentaties en muzikaal entertainment. Veel van de deelnemers hebben naamgemaakt in de nautische wereld en presenteren zich op zondag 12 oktober tussen 11.00-18.00 uur in het Havengebied van Hoorn. De invulling is heel divers, voor jong en oud interessant, en uiteraard is Aqua Hoorn gratis toegankelijk. Het belooft weer een bijzonder evenement te worden. Spectaculaire opening
Wethouder van Evenementen de heer J.A. de Boer zal om 11.00 uur deze 10e editie officieel openen, waarna de brandweer van Hoorn op zeer toepasselijke en spectaculaire wijze dit waterevenement zal laten beginnen. Hollands Glorie zal dit jaar aanmeren met de enige echte Pakjesboot nr 12. De droom van ieder kind; varen op de boot van Sinterklaas! Deze stoomboot, normaal gesproken hét vervoersmiddel van de goede Sint en zijn gevolg, komt speciaal voor deze dag even uit Spanje zodat iedereen de boot van binnen kan bekijken en zelfs kan meevaren! Ook de reddingsstations Notwin en Wijdenes nodigen iedereen uit om een stukje mee te varen. Volop vermaak voor groot en klein
Nieuwe en oude, grote en kleine, zeil-, motor- en stoomboten wisselen elkaar razend snel af deze dag, er zijn zelfs radiografisch bestuurbare boten en helikopters aanwezig! En wil je een kijkje van bovenaf? Spring dan mee op de Bungy trampolines. Zeemanskoren en oude ambachten ontbreken niet deze dag. Wij zorgen ervoor dat u kunt gaan genieten van presentaties in onder andere nettenboeten, houtdraaien en haringroken. Het handarbeid van toen maakt verderop plaats voor producten van nu door een heus standwerkersconcours. Het Noord-Hollands Motoren Museum laat u weer genieten van stationaire scheepsmotoren, die u gezien moet hebben. Bent u enthousiast geworden en wilt u ook uw vaarbewijs halen? Kijk dan op www.vaarschoolalbatros.nl. Maar er is nog veel meer te zien en te horen..dit mag u niet missen! Alle aspecten die aanwezig horen te zijn bij een evenement van allure, zijn aanwezig tijdens Aqua Hoorn. Dit evenement wordt mede mogelijk gemaakt door Hollands Glorie, Heineken, Veldboer Eenhoorn Horecagrootverbruik en Vaarschool Albatros. De organisatie van dit spectaculaire evenement is ook dit jaar weer in handen van Stichting de Hoornsche Haven i.s.m. Van Soelen Evenementen bv. Wilt u ook deelnemen aan Aqua Hoorn of wenst u meer informatie? Neem dan contact op met Edith Heins van Van Soelen Evenementen, bereikbaar via (0229) 214924 of edith@vansoelen.nl.

Op Roet
Tijdens Aqua Hoorn vindt ook Op Roet plaats; ga mee op een bijzondere tocht door de spannende bochten en krochten van de oude gevangenis op het Oostereiland. Onderweg wordt je verrast met theater, dans, muziek en beeldende kunst. Meer info www.oproet2008.nl.

Beleef het mee op zondag 12 oktober in de Hoornse Haven!

---- --