Lijst Smolders Tilburg
Postbus 1037
5004BA Tilburg
www.lijstsmolders.nl
LIJST SMOLDERS TILBURG

Aan het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Tilburg

Betr.: Vragen ex. art. 47 Reglement van Orde 12 oktober 2008

Stilte voor de storm bij het Adje-theater??

De opening van het Adje-theater zou binnenkort een feit moeten zijn, of toch weer niet. Nog steeds hebben wij niets vernomen van de grote partijen zoals Endemol, Ericsson en de vele partijen waarvan B&W 11 maanden geleden, met heel veel bravoure, had aangekondigd dat die in de rij zouden stonden staan om mee te doen met Adje. De PvdA fractievoorzitter wist zelfs op de landelijke TV te melden dat Adje zich zorgen maakte om Tilburg en dat Adje uit betrokkenheid ($ of E) Tilburg op de kaart ging zetten.

Een en ander noopt ons tot het stellen van onderstaande vragen :


1) U gaat ons toch niet vertellen, met het bekende gedraai en gekonkel, dat het Adje-Theater op de geplande datum 1 januari niet open kan gaan?
2) De opening van het Adje Theater staat voor de deur, hoeveel financiële zekerheden zijn er al binnen van bedrijven als Endemol en Ericsson waar we al 1 jaar op wachten?
3) De opening van het Adje Theater staat voor de deur, maar hoeveel financiële zekerheden zijn er al binnen van de vele andere bedrijven die in de rij zouden staan?
4) Hoe zit het met het vastleggen van alle genoemde toezeggingen, uitgangspunten en uitzichten in concrete contracten en schriftelijke, bindende afspraken (en dan bedoelen wij natuurlijk niet het onderwijs dat zich op volstrekt ongeloofwaardige wijze door u voor het karretje laat spannen) van de partners die u omschrijft als TOPPERS, die ook daadwerkelijk een aanzienlijke financiële bijdrage kunnen leveren?
5) U praat al 1 jaar over de creatieve en de commerciële partners (wie zijn het tot nu toe allemaal, wat en/of hoeveel dragen ze bij, vanaf wanneer en voor hoe lang) en op welke manier wordt de E 2,5 miljoen aan externe cofinanciering binnengehaald?
6) Kunt u nu onderhand na zowat 1 jaar onzekerheid eens duidelijkheid geven over de besprekingen met "derden" van wie sprake is in het collegeprogramma?
7) We hebben teksten voorbij zien komen als Midi werkt aan Toppers, maar waar blijven die TOPPERS dan en dan uiteraard in financiële zin?
8) Waarom is er eigenlijk een externe adviseur nodig gebleken bij het Adje-theater?
9) Bent u zich ervan bewust dat de externe adviseur van het Adje-theater zijn handen vol heeft aan de problemen die hij zelf heeft met zijn personeel als directeur van 013?

Hans Smolders, Peter van den Hoven, Patrick v/d Wijgert, Arjen Roos, Harrie de Swart

---- --