Politie Groningen

Zondag 12 oktober 2008

Provincie Groningen, 12-10-2008

Haren: voetgangster gewond

Een 93-jarige vrouw uit Haren is zaterdagmiddag licht gewond geraakt. De vrouw stak via een zebrapad de Rijksstraatweg in haar woonplaats over. Een 29-jarige fietser uit Groningen stopte niet voor het zebrapad en reed de vrouw aan. De vrouw is met diverse schaafwonden ter observatie meegenomen naar het ziekenhuis.

Groningen: man aangehouden na vervelend gedrag

De politie heeft zaterdagnacht een 51-jarige man uit Usquert aangehouden. De man was een horecagelegenheid in de Peperstraat in Groningen uitgezet, nadat hij zich daar vervelend had gedragen. Hierbij had de man volgens eigen zeggen een verwonding aan zijn hand opgelopen. De man probeerde voortdurend terug te keren naar de horecagelegenheid. Hij was het er niet mee eens dat hij eruit was gezet. De gealarmeerde politie wilde de man de Peperstraat uit begeleiden. Ook hier was de man het niet mee eens. Hij uitte diverse beledigende woorden in de richting van de agenten. Hierop is de man aangehouden. Na verhoor, mocht hij het politiebureau verlaten.

Groningen: bromfietser onder invloed

Een 21-jarige bromfietser uit Groningen is zaterdagnacht zijn rijbewijs kwijt geraakt. De beginnend bestuurder reed door de Oude Boteringestraat in zijn woonplaats. Bij controle bleek hij onder invloed van 1 promille alcohol. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd.

Ook in de Zilverlaan in Groningen moest een bromfietser zijn rijbewijs inleveren. Een 21-jarige man uit Groningen bleek onder invloed van 1,2 promille alcohol. De politie maakt proces-verbaal op.

Groningen: vijf verblijfsverboden na vechtpartij

De politie heeft zaterdagnacht vijf mannen een ontzegging voor de binnenstad gegeven. De vijf mannen, 16 tot 22 jaar, waren met elkaar aan het vechten op de Grote Markt. Geen van de jongeren wilde aangifte doen. Het vijftal is daarop met een bekeuring en een ontzegging naar huis gestuurd.

Winschoten: plakkers met bivakmutsen beboet

De politie heeft zaterdag een 21-jarige man uit Bellingwolde en een 23-jarige man uit Vleuten bekeurd. De mannen liepen met bivakmutsen en in zwarte kleding door Winschoten. Op verschillende locaties plakten ze met plakband de letters van een website. De outfit van beide heren zorgde bij veel inwoners van Winschoten voor de nodige onrust. Stadswachten zagen beide heren wegrijden in een auto. Op basis van het kenteken kon het tweetal worden achterhaald. Beide heren kregen twee bekeuringen. Eén voor illegaal plakken en één voor het veroorzaken van overlast. De mannen verklaarden bezig te zijn met een reclamestunt. Na hun aanhouding moesten ze alle plakband weer van ramen en gebouwen verwijderen.

Grijpskerk: rijbewijs ingevorderd

Een 31-jarige automobilist uit Drachten moest zaterdag zijn rijbewijs inleveren. Da man reed met een snelheid van 151 km/uur over de Friesestraatweg ter hoogte van Grijpskerk. De maximum toegestane snelheid is daar 80 km/uur. Hierop is zijn rijbewijs ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: bedrijfsinbraak

Onbekenden hebben in de nacht van vrijdag op zaterdag ingebroken in een bedrijfspand aan de Sluiskade in Hoogezand. Vermoedelijk zijn de inbrekers binnen gekomen door een raam te forceren. Uit het pand is een geldbedrag van een paar duizend euro weggenomen. De eigenaar heeft aangifte gedaan. De politie stelt een onderzoek in.

Winschoten: rijden zonder rijbewijs

Een 19-jarige man uit Nieuweschans heeft zaterdagochtend op een parkeerterrein aan de Liefkensdwarsstraat in Winschoten een aanrijding veroorzaakt. De man was tegen een geparkeerde auto gebotst. Bij controle bleek de man wel rijlessen te volgen, maar nog niet in het bezit te zijn van een rijbewijs. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: vrouw na ongeval overleden

De 84-jarige vrouw uit Hoogezand die zaterdagmiddag gewond was geraakt, is in het ziekenhuis overleden. De vrouw verleende op de kruising van De Vosholen met de Kielsterachterweg in Hoogezand geen voorrang aan een automobilist. De opgelopen verwondingen zijn haar fataal geworden.

Klik hier voor eerdere berichtgeving (In eerder berichtgeving werd uitgegaan van de leeftijd van 82 jaar, dit blijkt echter onjuist).

Noordhorn: automobiliste gewond

Een 20-jarige automobiliste uit Noorhorn is zaterdagmiddag gewond geraakt. De vrouw reed vanaf een bedrijventerrein de Industrieweg in haar woonplaats op. Een 36-jarige automobilist uit Zuidhorn passeerde net een obstakel op de Industrieweg. Hij kon de vrouw niet meer ontwijken. De vrouw is met pijn aan borst en rug overgebracht naar het ziekenhuis. De politie maakt een rapportage van het ongeval.

Ten Post: rijbewijs alcomobilist ingevorderd

De politie heeft zaterdagavond het rijbewijs van een 27-jarige automobilist uit Ten Post ingevorderd. De man was op de Rijksweg in Ten Post tegen een boom beland. Vermoedelijk is hij na stevig remmen de macht over het stuur verloren. Bij controle bleek de bestuurder onder invloed van 1 promille alcohol. Een paar week geleden had de man ook onder invloed een aanrijding veroorzaakt. Vanwege de recidive is het rijbewijs van de man ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op.

Loppersum: gewonde bij ruzie

De politie kreeg zaterdagavond een melding van geluidsoverlast van een groep jeugd op De Schepperij in Loppersum. Bij aankomst bleek er onderling ruzie te zijn geweest. Een 29-jarige man uit Holwierde was daarbij op zijn hoofd geslagen met een bierflesje. De man zakte daarna in elkaar. Hij is voor onderzoek overgebracht naar het ziekenhuis. Een 21-jarige man uit Loppersum had zich bemoeit met de ruzie, maar moest dit bekomen met een vuistslag in het gezicht. De politie onderzoekt wie verantwoordelijk is voor de mishandeling.

Leek: inbrekers betrapt

De politie heeft zaterdagavond drie 19-jarige mannen uit Utrecht en Maarssen aangehouden. Een getuige had op het Industriepark in Leek vier mannen uit een auto zien stappen. In de auto lagen diverse inbrekersgereedschappen. De getuige alarmeerde voor de zekerheid de politie. Bij een winkelpand werd een gat in het dak aangetroffen. In de omgeving konden de drie mannen worden aangehouden. Zij zijn ingesloten voor nader onderzoek. De vierde man, waar de getuige over sprak, is niet aangetroffen. De politie stelt een nader onderzoek in.

Winschoten: verkeerscontrole

De politie heeft zaterdagavond op verschillende locaties in Winschoten het verkeer gecontroleerd. In totaal zijn 10 automobilisten bekeurd voor een snelheidsovertreding. Overige bekeuringen: onterecht voeren mislicht (2x), geen verlichting (1x), niet dragen gordel (2x). Ook zijn drie fietsers bekeurd voor het niet voeren van verlichting.

Stadskanaal: aanhoudingen na vernieling

Twee mannen uit Stadskanaal, 28 en 21 jaar, zijn zaterdagnacht aangehouden. Het tweetal had aan de Purmerlaan in hun woonplaats de ruit van een woning vernield. Beide verdachten werden even later aangetroffen in de bosjes en zijn aangehouden. De mannen verklaarden naar iemand op zoek te zijn, maar waren vermoedelijk bij de verkeerde woning. Het tweetal is na verhoor heengezonden. De politie maakt proces-verbaal op.

Hoogezand: vrouw geduwd

Een 25-jarige vrouw uit Hoogezand heeft zaterdagnacht diverse verwondingen opgelopen. De vrouw liep over de Hoofdstraat in haar woonplaats, toen zij op de grond werd geduwd door een jongeman. De vrouw liep hierbij verwondingen op aan knieën, handen en gezicht. Ook verloor zij een deel van een tand. De vrouw zal aangifte doen. De politie onderzoekt de zaak.

Beerta: man gewond bij eenzijdig ongeval

Een 38-jarige automobilist uit Muntendam is zaterdagnacht gewond geraakt. De man reed over de A7 bij Beerta. Door een stuurfout belandde hij bijna tegen de vangrail. Vervolgens maakt hij een te stevige stuurcorrectie en kwam in de naastgelegen sloot terecht. De auto is daarna terug in de berm gestuiterd. De man moest door de brandweer uit zijn auto bevrijd worden. Hij is met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Een bloedproef moet uitwijzen of de man onder invloed van alcohol verkeerde.