Politie Limburg-Noord

Politie Limburg-Noord: Zonnige Landelijke Politiedag goed bezocht


Datum: 12-10-2008
Tijd bericht: 11:44
Plaats: Maasbracht
De Landelijke Politiedag (LPD) die afgelopen zaterdag in de haven van Maasbracht plaatsvond is prima verlopen. Met ruim 5.000 bezoekers kijkt de organisatie terug op een zeer geslaagde dag.

Onder een stralende zon kregen de bezoeker een uitgebreid kijkje in keuken van het politiekorps Limburg-Noord. Het thema van de dag was: 'Beleef het zelf'. Diverse politieonderdelen, zoals het biketeam, bomverkenning en de Mobiele Eenheid (ME) hadden activiteiten georganiseerd waaraan de bezoekers zelf konden deelnemen. De bezoekers reageerden enthousiast en vooral de jongeren namen zeer actief deel. Daarnaast waren er vele informatiestands waar de bezoekers uitleg kregen over het politiewerk. De demonstraties van de KLPD en de ME op het water waren de grootste publiekstrekkers. Massaal werd gekeken hoe de politie te water een boot enterde die bezet werd door de waterscouting uit Heel.

Tijdens de LPD hebben diverse politieonderdelen hun werk aan de bezoekers getoond en kunnen uitleggen. Dit is iets waar ze in de dagelijkse praktijk vaak niet aan toekomen. Door het uitleggen van het politiewerk ontstaat er meer begrip bij de burgers voor het werk van de politie. De LPD in Maasbracht is daar een prima voorbeeld van geweest. De organisatie kijkt dan ook terug op een zeer geslaagde dag die zonder incidenten verlopen is.