Persberichten Lekstroom, 11.30 uur

Utrecht, 12-10-2008

Dodelijk ongeval

HOUTEN Vrijdagavond vond op de Utrechtseweg ter hoogte van de Koppeldijk een frontale aanrijding plaats tussen twee personenautos, waarbij een 22-jarige vrouw uit Houten even later in het ziekenhuis aan haar verwondingen overleed.

Omstreeks 22.45 uur kwam bij de politie een melding binnen dat twee voertuigen frontaal op elkaar gereden waren en de inzittenden bekneld zouden zitten. Ter plekke zagen agenten twee autos staan welke aan de voorzijde geheel in elkaar zaten. In elke auto zat één bestuurder bekneld. De brandweer en het ambulancepersoneel haalden de personen, een 29-jarige man uit IJsselstein en een 22-jarige vrouw uit Houten, uit de auto. Zij werden zwaargewond met spoed overgebracht naar het ziekenhuis. De vrouw overleed even later aan haar verwondingen. De man had verwondingen aan hoofd, been en nek en ligt. Zijn toestand is ernstig.

De gehele Utrechtseweg, vanaf de Rondweg Houten tot aan de Houtenseweg, kruising Laaggraven in Nieuwegein, werd gedurende het onderzoek afgesloten en het verkeer werd omgeleid. De politie is bezig met een onderzoek naar de toedracht van de aanrijding. Vermoedelijk is de man op de verkeerde weghelft terechtgekomen en hierdoor frontaal een aanrijding kreeg met de tegemoetkomende auto. Beide autos werden afgesleept.

Conflict

HOUTEN Op Het Rond in Houten werden in de nacht van zaterdag 11 op zondag 12 oktober vier mannen aangehouden die een conflict met elkaar hadden.

Surveillerende agenten liepen omstreeks 01.00 uur over Het Wed toen zijn een hoop lawaai en geschreeuw hoorden. Toen zij hierop afgingen, zagen zij een aantal personen rennen in de richting van Het Rond. Eén van de personen bleef staan en nam een dreigende houding aan waarbij hij in zijn hand een brommerslot omhoog hield. Hierop werd de verdachte, een 33-jarige man uit Houten, aangehouden. Een ander persoon, een 32-jarige man uit Houten, probeerde de aanhouding te belemmeren, waardoor ook hij werd aangehouden. Twee andere mannen kwamen met een hond op de agenten en de aangehouden verdachten af en zochten de confrontatie met de Houtenaren. De hond sprong met geopende bek in de richting van de keel van de 32-jarige verdachte. Agenten waarschuwden dat zij de hond moesten vasthouden en in bedwang moesten houden. Toen zij hier geen gehoor aan gaven, was de agent genoodzaakt om pepperspray in te zetten om de hond rustig te krijgen. De 32-jarige Houtenaar zocht vervolgens ook weer de confrontatie met de twee andere heren, waarna hij door de agenten onder controle werd gebracht en voorzien werd van transportboeien. Ook werden de twee andere heren, beiden 35 jaar en afkomstig uit Houten en Utrecht, aangehouden voor het verstoren van de openbare orde. Allen werden overgebracht naar het politiebureau voor verhoor.

Winkeldiefstal

HOUTEN Op Het Rond is vrijdagavond een winkeldief aangehouden.

Omstreeks 18.15 uur kreeg de politie een melding van een winkeldiefstal bij een winkel aan de Spoorhaag. Hier zou een verdachte een six-pack bier meegenomen hebben zonder deze bij de kassa te betalen. Het winkelpersoneel ging achter de man aan en trof hem aan op Het Rond. Hier konden agenten de man aanhouden. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Ook bleek de verdachte, een 29-jarige Houtenaar, een winkelverbod te hebben.

Verkeerscontrole

VIANEN De politie heeft vrijdag 10 oktober tussen 16.15 en 17.15 uur op de Parallelweg (Lekbrug) naast de Rijksweg A2 een controle gehouden op de geslotenverklaring, bord C12. Hier is het voor voertuigen niet toegestaan om in te rijden met uitzondering van brommobielen en tractoren. Agenten schreven 45 bekeuringen uit voor het negeren van dit verkeersbord.