Politie Twente

Persberichten Politie Twente 11 en 12 oktober

Marloes Nollen: 053-4555588

Jeugdige winkeldief aangehouden

Enschede

Op 10 oktober, rond 15.15 uur, werd een 15-jarige jongen uit Enschede aangehouden voor winkeldiefstal uit een winkel aan de Deurningerstraat.

De jongen werd door winkelpersoneel betrapt toen hij sigaretten en snoep had weggenomen zonder te betalen. Hij werd door de politie aangehouden. Uit onderzoek bleek dat de jongen een recidivist was. Hij werd in verzekering gesteld en zal worden voorgeleid aan de officier van justitie. (08-128263)

Kop-staart aanrijding op A1

Deurningen

Bij een kop-staart aanrijding op de A1 bij Deurningen op 10 oktober rond 18.00 uur, bleek één van de betrokkenen onder invloed van alcohol te zijn.

Een 42-jarige vrouw uit Puttershoek en een 54-jarige man uit Apeldoorn reden in hun auto's achter elkaar op de A1. De 42-jarige vrouw remde af, de 54-jarige man zag dat te laat en botste op de achterzijde van de auto van de vrouw. Als gevolg van deze aanrijding raakte de auto van de vrouw zodanig beschadigd dat deze moest worden afgesleept. De vrouw bleek onder invloed van alcohol te verkeren. Ademanalyse wees 420 ugl uit (0.97 promille). De politie maakt proces-verbaal op. (08-128341)

Bromfietser botst op auto

Vroomshoop

Op 10 oktober rond 19.45 uur, botste een 17-jarige jongen uit Vroomshoop met zijn bromfiets op de achterzijde van een auto, bestuurd door een 43-jarige man uit Vroomshoop.

De bromfietser reed over de Nieuwstraat en had niet gezien dat de auto afremde. Niemand raakte gewond door deze aanrijding, wel bleek dat de 43-jarige man onder invloed van alcohol verkeerde. Ademanalyse wees 645 ugl uit ( 1.48 promille) Het rijbewijs van de 43-jarige man werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op. (08-128361)

Bromfietser zonder helm, maar met drank

Enschede

Een 32-jarige bromfietser uit Enschede haalde op 11 oktober rond 0.50 uur een politieauto in op de Oldenzaalsestraat. Hij droeg geen helm, waarop de agenten de man staande hielden. Hij bleek ook alcohol gedronken te hebben. Ademanalyse wees 650 ugl uit ( 1.5 promille) De man bleek recidivist. Zijn rijbewijs werd ingevorderd. (08-128471)

Vechtpartij met steekwapens

Enschede

Bij een vechtpartij op de Stadsmatenstraat op 11 oktober rond 23.30 uur, werd geslagen en met een steekwapen gestoken. De politie hield drie verdachten aan.

Een 16-jarige man uit Enschede meldde dat hij bij een vechtpartij aan de Stadsmatenstraat geslagen was. Toen agenten ter plaatse kwamen, bleek dat er door een grote groep gevochten was, waarbij was geslagen met gereedschap en ook iemand steekwonden had opgelopen. Een 21-jarige man uit Enschede moest zich in het ziekenhuis laten behandelen aan steekwonden in zijn been. Uiteindelijk heeft de politie drie mannen aangehouden als verdachte van openlijke geweldpleging. De mannen, een 19-jarige Hengeloër, een 20-jarige Gronauer en een 21-jarige Enschedeër zijn voor nader onderzoek ingesloten. De oorzaak van de vechtpartij is nog niet duidelijk. Uit onderzoek zal moeten blijken of in deze zaak nog meerdere aanhoudingen zullen volgen. (08-128840)

Invalidenvoertuig in brand gestoken

Enschede

Nadat een 39-jarige Enschedeër in een cafe aan de Mekkeholtsweg op 11 oktober rond 23.40 uur ruzie had gehad met een 23-jarige vrouw uit Enschede, werd zijn voor het cafe staande invalidenvoertuig in brand gestoken.

De man en de vrouw hadden in het cafe onenigheid gehad. Toen de vrouw het cafe verliet had ze, volgens verklaring van de man, gedreigd zijn invalidenvoertuig in brand te steken. Kort nadat de vrouw het cafe verlaten had bleek inderdaad het invalidenvoertuig in brand te staan. De brandweer heeft de brand geblust. Aan de hand van getuigenverklaringen kon de politie de betrokken vrouw opsporen. Zij, een 23-jarige inwoner van Enschede werd als verdachte van brandstichting aangehouden en voor nader onderzoek ingesloten. De politie maakt proces-verbaal op. (08-128841)

Drankrijder rijdt door na aanrijding

Markelo

Een 19-jarige man uit Rijssen reed op 12 oktober rond 0.30 uur tegen een geparkeerde auto aan het Kerkplein in Markelo. Hij reed na de aanrijding weg zonder zijn identiteit bekend te maken. Getuigen hadden echter het kenteken genoteerd. De gewaarschuwde politie heeft de Rijssenaar in zijn woning aangehouden. Hij bleek onder invloed van alcohol de aanrijding veroorzaakt te hebben. Ademanalyse wees 635 ugl uit. ( 1.46 promille). Het rijbewijs van de Rijssenaar werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor verlaten van de plaats van ongeval en rijden onder invloed. (08-128880)

Rijden tijdens rijverbod

Almelo

Een 34-jarige Almeloër werd op 12 oktober rond 02.00 uur door agenten aangetroffen in zijn geparkeerde auto. De man was sterk onder invloed van alcohol en de agenten schreven hem een preventief rijverbod uit van 10 uur. Echter, 20 minuten later troffen de agenten de man rijdend in zijn auto aan op de Koornmarkt. Hij werd aangehouden. Ademanalyse wees 615 ugl uit ( 1.41 promille) Zijn rijbewijs werd ingevorderd. De politie maakt proces-verbaal op voor rijden onder invloed en rijden tijdens een rijverbod. (08-128912)

Tasjesrover slaat toe

Hengelo

Een 49-jarige vrouw uit Waddinxveen werd op 11 oktober rond 21.40 uur beroofd van haar handtas, toen zij op een parkeerplaats aan de BP Hofstedestraat liep. De dader trok aan de tas waardoor het hengsel brak. Hierop ging hij er met de tas vandoor. Later die avond werden spullen uit de tas teruggevonden op de Molenstraat en de Nieuwstraat.

Signalement van de dader: rond 18 jaar oud, rond 1.80 meter lang, donker getinte huid, smal gezicht met spitse neus. De man had een gespierd postuur en was in het zwart gekleed. De politie stelt een onderzoek in en heeft inmiddels een aantal getuigen gehoord. Eventuele getuigen die nog geen contact met de politie hebben gehad worden verzocht zich te melden bij de politie in Hengelo op 0900-8844 of via meld Misdaad Anoniem op 0800-7000. (08128816)

Military Boekelo

Enschede

Door het mooie weer waren dit jaar meer bezoekers op de Military dan vorig jaar. Er moest rond 13.30 uur een extra weiland worden opengesteld voor parkeren. Er hebben zich geen excessen voorgedaan. Er vond zaterdag rond 12.30 uur wel een ongeval plaats toen een 13-jarig meisje uit Enschede op het parcours liep toen daar een ruiter, een vrouw uit Ierland, langsreed. Het meisje kwam in botsing met het paard en werd met onbekend letsel overgebracht naar het ziekenhuis. Het is nog niet duidelijk hoe het meisje op het parcours terecht is gekomen. (08128612)

Ernstige aanrijding tussen twee bromfietsers

Wierden

Op 10 oktober rond 21.45 uur kwamen twee bromfietser op de Rijssensestraat met elkaar in botsing, waarbij de bestuurders ernstig gewond raakten.

Een 16-jarig meisje uit Vriezenveen reed op de parallelweg van de Rijssensestraat, komende uit de richting Rijssen. Ter hoogte van het viaduct over de A 35, waar de weg een bocht maakt, raakte zij door onbekende oorzaak op de verkeerde weghelft, waarbij zij frontaal in aanrijding kwam met de bromfiets bestuurd door een 17-jarige jongen uit Daarle. De 17-jarige vervoerde een 18-jarige man uit Daarle als passagier. Door de aanrijding raakten de beide bestuurders ernstig gewond en werden buiten kennis overgebracht naar het ziekenhuis. De passagier raakte gewond aan de knie en werd eveneens naar het ziekenhuis gebracht. De politie doet nader onderzoek. (08-128424)

---- --