Persberichten Eemland zuid, 13.20 uur

Utrecht, 12-10-2008

Heling gestolen fietsen

AMERSFOORT In Amersfoort zijn afgelopen weekend diverse personen aangehouden in verband met heling van gestolen fietsen:

Op zaterdag 11 oktober rond 10.15 uur werd een 16-jarige jongen uit Amersfoort op het politiebureau aangehouden in verband met heling van een gestolen fiets.

De jongen was ontboden op het politiebureau in verband met verdenking van heling van een gestolen fiets. De jongen legde een bekennende verklaring af.

Op vrijdag 10 oktober werd een 15-jarige jongen uit Amersfoort rond 17.00 uur aangehouden op de Stadsring in verband met heling van een gestolen fiets.

De jongen reed op de Stadsring op een dure damesfiets. Het originele slot was open maar de sleutel ontbrak. De jongen werd aangehouden voor heling. Hij deed vrijwillig afstand van de fiets. De politie zoekt aan de hand van het framenummer de rechtmatige eigenaar.

Op zaterdag 11 oktober rond 20.10 uur werd een 14-jarige jongen op De Asch van Wijckstraat aangehouden in verband met heling van een gestolen fiets.

Agenten zagen een groepje jongeren fietsen op De Asch van Wijckstraat zonder verlichting. De agenten spraken de jongeren daar op aan. Een 14-jarige jongen uit Amersfoort reed op een fiets waarvan de sleutel in het slot ontbrak. Deze fiets bleek gesignaleerd te staan voor diefstal. De jongen werd vervolgens aangehouden voor heling en hij deed vrijwillig afstand van de fiets.

Aanhoudingen in verband met zakkenrollerij

AMERSFOORT Vrijdag 10 oktober zijn rond 12.45 uur een 32- en 35 jarige vrouw en twee 34-jarige mannen (woonplaatsen onbekend) aangehouden op de Stadsring op verdenking van zakkenrollerij.

De politie kreeg de melding dat een vrouw bij een pinautomaat aan het Neptunusplein gerold was door twee vrouwen. Twee mannen zouden zich tegelijkertijd verdacht opgehouden hebben. Het viertal was in een auto weggereden.

Op basis van de signalementen en de omschrijving van de auto vond de politie de auto bij de Stadsring en werden de inzittenden aangehouden. De auto en de goederen in de auto zijn in beslag genomen. De verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau.

Eerder die dag waren er ook al aangiften binnengekomen van zakkenrollerij. De signalementen van verdachten uit die aangiften vertoonden gelijkenis met de aangehouden verdachten. De politie onderzoekt de zaak.

Illegale coffeeshop

AMERSFOORT Op vrijdag 10 oktober rond 15.30 uur heeft de politie in een illegale coffeeshop aan de Stationsstraat 286 gram hennep en 78 gram hasj in beslag genomen.

De eigenaar van deze coffeeshop had nog geen vergunning om hier een coffeeshop te openen. De politie had het vermoeden dat deze toch al open was en er al gehandeld werd in softdrugs. De politie trof binnen achter de toonbank inderdaad de softdrugs aan, gesorteerd op gewicht. Een 27-jarige man uit Almelo, die achter de toonbank stond, werd aangehouden en voor verhoor meegenomen naar het politiebureau.

Drie personen waren in het pand aan het roken. Eén verklaarde zojuist drugs gekocht te hebben, een ander verklaarde voorraad afgeleverd te hebben en de derde verklaarde op bezoek te zijn bij zijn vriend; de eigenaar van de shop.

De 27-jarige eigenaar/bedrijfsleider werd op het bureau te verstaan gegeven dat de coffeeshop gesloten dient te blijven zolang niet alle vergunningen zijn verstrekt.