Persberichten stad Utrecht, 15.30 uur

Utrecht, 12-10-2008

Politie zoekt getuigen!

UTRECHT Op vrijdag 10 oktober rond 15.00 uur heeft een personenauto een 89-jarige vrouw in een electrische invalidenwagen op de Einsteindreef aangereden en is vervolgens doorgereden.

De 89-jarige vrouw stak over van het fietspad van de Paranadreef naar de Einsteindreef. Een auto die van links kwam reed de vrouw in de invalidenwagen aan. Zij kwam daardoor ten val met haar wagen en liep enkele verwondingen op aan hoofd en handen. Tevens was haar bril kapot. De auto reed zonder te stoppen door in de richting van Marnixlaan.

De invalidenwagen had minimale schade, maar de emotionele schade voor de bejaarde vrouw is zeer groot.

De politie is op zoek naar bestuurder van de doorgereden auto. Weet u meer over deze aanrijding of was u getuige? Dan verzoekt de politie u contact op te nemen met de politie van district Utrecht noord via telefoonnummer 0900-8844.

Aanhoudingen vanwege vuurwapen

UTRECHT Op zaterdag 11 oktober omstreeks 23.30 uur zijn een 16-jarige jongen en 20-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met vuurwapenbezit.

De politie kreeg een melding dat twee personen in een auto zaten op de Wolgadreef, waarvan de bijrijder een vuurwapen aan het doorladen was. De auto werd aangehouden op de Humberdreef. Daar konden politieagenten de twee verdachten van 16 en 20 jaar uit Utrecht uiteindelijk aanhouden. De twee verdachten zijn ingesloten en de auto is in beslag genomen. In de auto werden ook nog twee neppistolen aangetroffen.

Aanhouding in verband met belediging buschauffeur

UTRECHT Vrijdag 10 oktober is rond 15.30 uur op de Paranadreef een 13-jarig meisje uit Utrecht aangehouden in verband met belediging en bedreiging van een buschauffeur.

De buschauffeur voelde zich bedreigd en beledigd door een groepje jongeren in zijn bus die zich misdroegen. De jongeren gedroegen zich al hinderlijk bij de bushalte voordat zij de bus instapten. In de bus draaiden zij harde muziek, scholden de buschauffeur uit en uitten bedreigingen aan zijn adres. Die besloot daarop de bus aan de Paranadreef aan de kant te zetten in afwachting van de komst van de politie. Het 13-jarige meisje is inmiddels gehoord. De politie heeft de zaak verder in onderzoek.

Medewerkers Stadstoezicht houden winkeldievegge aan

UTRECHT Vrijdag 10 oktober rond 10.15 uur hebben medewerkers van Stadstoezicht een 44-jarige winkeldievegge aangehouden op de Bernadottelaan.

Vrijdagmorgen zagen medewerkers van Stadstoezicht de 44-jarige vrouw rennen op de Hammarskjoldhof met diverse kledingstukken. Daarachter aan renden medewerkers van de gedupeerde winkel.

De medewerkers van Stadstoezicht konden de vrouw op Bernadottelaan aanhouden waarna zij overgedragen werd aan de politie. De politie heeft de beschadigde kledingstukken weer aan de winkel overhandigd.

Dankzij getuige fietsendieven aangehouden

UTRECHT Op zaterdagavond 11 oktober zijn een 15-jarige jongen en een 18-jarige man uit Utrecht aangehouden in verband met fietsendiefstal op de Kapteynlaan.

Rond 20.25 uur zag een getuige dat de verdachten een fiets stalen op de Kapteynlaan. Deze alarmeerde de politie. De getuige zag één jongen het slot openmaken en wegrennen. De andere jongen ging er op de fiets vandoor. De getuige heeft de jongen op de fiets tegengehouden, waarop deze de fiets weggooide en wegrende. De andere verdachte kon door de politie worden aangehouden op de Kapteynlaan. Ook de andere verdachte, die de fiets van zich had afgegooid, kon daar even later worden aangehouden.

Opstootje

UTRECHT Op zaterdag 11 oktober werd er bij een opstootje op de Potterstraat rond 05.15 uur een jongen aangehouden die bevelen negeerde en zich verzette bij zijn aanhouding.

De politie werd opgeroepen in verband met een opstootje op de Potterstraat. Een meisje zou in de verdrukking zijn gekomen en tegen haar hoofd zijn geschopt.

Ter plaatse gedroeg een dronken 21-jarige man zich erg hinderlijk naar de politie. Hij negeerde vervolgens politiebevelen. Daarop wilde agenten hem aanhouden. Hij bood daarbij verzet maar kon uiteindelijk geboeid worden afgevoerd naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.