Politie Zeeland


---


O-1989-2008 Rijden onder invloed, Goes
Een 24-jarige Goese bestuurder van een snorfiets moest zondag omstreeks 01.30 uur in de Westerstraat in zijn woonplaats zijn rijbewijs inleveren omdat hij teveel had gedronken.
Een blaastest wees uit dat hij meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

W-1990-2008 Onrustige nacht in Vlissingen
Zondag omstreeks 02.00 uur ontstond in het Arsenaaltheater, tijdens een feest, een onrustige situatie tussen enkele groepen jongeren.
Er ontstonden binnen enkele opstootjes, waarna de politie samen met de beveiliging de groepen uit het Arsenaaltheater verwijderde. Buiten ontstonden op het Arsenaalplein opnieuw ongeregeldheden waarna de politie besloot iedereen van het plein te verwijderen. Hierbij werd gebruikgemaakt van diensthonden en de lange wapenstok. Eén, onbekend gebleven, persoon werd hierbij door een diensthond gebeten en is daarna weggerend. De verschillende groepen zijn daarna door de politie begeleid door de stad. In totaal werden 6 personen aangehouden. Eén daarvan, een 24-jarige Vlissinger, is in verzekering gesteld en zit nog vast wegens bedreiging. De andere vijf personen, 3 mannen van 18, 19 en 20 jaar uit de gemeente Vlissingen en een 22-jarige man en een 29-jarige vrouw, beiden uit Middelburg, werden allen aangehouden wegens het niet opvolgen van een bevel en/of het verstoren van de openbare orde. Zij zijn gehoord en in de loop van zondag weer in vrijheid gesteld. Rond 04.00 uur was alles weer rustig in de binnenstad.

Z-1991-2008 Woninginbraak in Sluis
Zaterdagavond werd ingebroken in een woning op het Marktplein in Sluis.
Er werd een deur geforceerd en het hele pand werd doorzocht. Uit de woning werden sieraden, een fotocamera en persoonlijke papieren gestolen.

Z-1992-2008 Rijden onder invloed, Zeeuws-Vlaanderen
In Zeeuws-Vlaanderen werden in de nacht van zaterdag op zondag vier rijbewijzen ingenomen, omdat de bestuurders teveel hadden gedronken.
Een 48-jarige man uit de gemeente Hulst werd zaterdag om 22.50 uur betrapt in de Zandbergsestraat in Graauw. Hij had meer dan 3 1/2x teveel alcohol gedronken.

Zondag om 03.20 uur was een 24-jarige automobilist uit de gemeente Hulst op de Schapersdijk in Kloosterzande, onder invloed van alcohol, in de voortuin van een woning gereden. De man had bijna 3x teveel alcohol gedronken.

Een 20-jarige automobilist uit de gemeente Terneuzen reed zondag omstreeks 05.00 uur, onder invloed van alcohol, met een snelheid van 76 km/h over de Scheldeboulevard in Terneuzen en reed ook een paar keer over de middenstreep. Een blaastest wees uit dat de man meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid alcohol gedronken had.

Zondag omstreeks 05.45 uur werd in de Koolstraat in Hulst een 20-jarige automobilist uit de gemeente Hulst betrapt op rijden onder invloed. De man had meer dan 2 1/2x de toegestane hoeveelheid gedronken.