Persberichten district Tilburg, 12-10-2008

Auto weggenomen bij woninginbraak

BERKEL-ENSCHOT: Zaterdag werd tussen 01.00 uur en 13.30 uur ingebroken in een woning aan de Bosscheweg. De inbrekers braken een raam open en namen in de woning de sleutels van een auto weg. Met behulp van de sleutels namen de daders de bijbehorende grijze Mitsubishi Lancer met kenteken 61-PG-KB weg. De auto heeft een opvallend grote spoiler op de achterzijde. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde en het voertuig internationaal als gestolen gesignaleerd.

Aanhoudingen tijdens horecanacht

TILBURG: In de nacht van zaterdag op zondag was er veel publiek op de been in de binnenstad van Tilburg. Er zijn meerdere aanhoudingen verricht. Hiervan komen er drie in aanmerking voor het project 'weekendje weg'. Ze zijn voor het plegen van geweld in verzekering gesteld.

Om 03.00 uur liep een 22-jarige Rotterdammer met een glas drank over straat. Bij aanspreken gedroeg de man zich recalcitrant en is aangehouden.

Om 03.20 uur is een 21-jarige Tilburger aangehouden op de Heuvel. De man wordt ervan verdacht een beveiliger van een horecagelegenheid in het gezicht te hebben geslagen. De beveiliger zette de lastige klant uit de horecagelegenheid en de klant was het hier niet mee eens. Hij sloeg de portier in zijn gezicht. Hij deed aangifte en hield een gezwollen gezicht over. Bij zijn aanhouding verzette de verdachte zich hevig en sloeg politiemensen. Een van hen kreeg een vuistslag in het gezicht en hield hieraan zwellingen over. Ook beledigde hij de politiemensen. De verdachte is in verzekering gesteld.

Rond 03.30 uur zijn een 27-jarige man uit Sprang-Capelle en een 24-jarige man uit Rijen aangehouden voor belediging. De mannen beledigden politiemensen op de Heuvelring.

Tegen 04.00 uur ontstond er een vechtpartij op de Spoorlaan. Bij het scheiden van de partijen wilde een 17-jarige jongen uit Tilburg opnieuw de confrontatie aan. Hij is ter voorkoming van escalatie aangehouden.

Om 04.10 is een 25-jarige Tilburger aangehouden voor mishandeling. De man zou aan de Heuvelring een 22-jarige man uit Hilvarenbeek hebben mishandeld. De gedupeerde verklaarde zonder enige aanleiding meerder malen in het gezicht te zijn geslagen. Hierbij was hij op de grond gevallen. De gedupeerde deed zondagmiddag aangifte. Hij hield meerder verdikkingen en pijnlijke plekken over aan de mishandeling.

Om 04.15 uur is een 30-jarige man uit Tilburg aangehouden voor belediging. De man liep over de Spoorlaan en beledigde een passerende politiemedewerker. Hij stak hierbij ook zijn middelvinger op.

Om 04.30 uur is een 26-jarige man uit Sprang-Capelle aangehouden voor belediging. Dit gebeurde aan de Juliana van Stolbergstraat.

Om 04.35 uur is een 27-jarige Waalwijker aangehouden. De man stond op de Heuvelring zijn blaas te legen en werd aangesproken door politiemensen. De wildplasser wilde geen identiteitsbewijs tonen en is aangehouden.

Om 04.50 uur is een 25-jarige man uit Tilburg aangehouden op het Piusplein voor mishandeling. De man zou een 26-jarige man en een 25-jarige man uit Tilburg zonder aanwijsbare reden in het gezicht hebben geslagen. De mannen deden aangifte. Ook een 19-jarige man uit Tilburg is aangehouden op het Piusplein. De man was betrokken bij de ruzie en zocht meerdere keren de confrontatie op. Hij wilde op vorderen van de politie het uitgaanscentrum niet verlaten en is aangehouden.

Beschonken bestuurders aangehouden

TILBURG: Om 02.50 uur is een 34-jarige man uit Tilburg aangehouden voor rijden onder invloed. De man werd staande gehouden op de Kempenbaan. Uit een blaastest bleek dat de man teveel had gedronken. De politie hield de man aan en hem is ademanalyse afgenomen. Hieruit bleek een uitslag van 590 ug/l. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

GOIRLE: Op de Tilburgseweg werd even na 01.00 uur een 23-jarige man uit Goirle aangehouden voor rijden onder invloed. Hij moest mee naar het politiebureau vervoerd. Hier bleek uit een ademanalyse een uitslag van 490 ug/l. De verdachte is een beginnend bestuurder en zijn rijbewijs is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 7 uur.

Man aangehouden na schieten met paintball-pistool

OISTERWIJK: De politie hield zaterdag rond 22.00 uur een 24-jarige man uit Oisterwijk aan voor het dragen van een verboden wapen. Een getuige meldde even daarvoor bij de politie dat er schoten werden gelost vanuit een auto op een parkeerplaats aan de Sportlaan. De schoten werden gelost op een lantaarnpaal. Bij arriveren van de politie werd een paintball-wapen gevonden. Dit is in beslag genomen. De verdachte verklaarde het wapen te willen testen.

Vrouw beroofd van tas

TILBURG: Een 26-jarige Tilburgse fietste zaterdagavond omstreeks 21.30 uur over het Burgemeester van de Mortelplein vanuit de Heinsiusstraat. Er kwamen haar twee scooters tegemoet. Een van de scooters stopte bij de 26-jarige vrouw en de twee opzittenden eisten haar tas. Vervolgens werd de tas van de schouder van de vrouw af getrokken. Beide scooters reden vervolgens weg in de richting van de Heinsiusstraat. De politie nam aangifte op van de vrouw en heeft een onderzoek ingesteld.

Auteur: Inge Rijgersberg