Persberichten district Oosterhout, 12-10-2008

Aanhouding na eenzijdig ongeval

OOSTERHOUT: De politie hield zondag rond 04.00 uur een 24-jarige man uit Oosterhout aan op de Kreeksluisweg. De man was met zijn auto even daarvoor uit de bocht gevlogen. Een getuige belde de politie. Bij arriveren van de politie bleek uit een blaastest dat hij gedronken had. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Uit een ademanalyse kwam een uitslag van 440 ug/l. Hij kreeg een rijverbod van 4 uur. Tijdens verhoor verklaarde de man dat hij met zijn auto slipte en hierdoor in de bosjes terecht kwam. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Zaterdagavond werd op de Kreeksluisweg ook een beschonken bestuurder aangehouden. De 46-jarige man uit Raamsdonksveer werd staande gehouden voor controle. Hij bleek onder invloed van alcohol en is aangehouden. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 430 ug/l. De man is na verhoor met een rijverbod van 4 uur in vrijheid gesteld. Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Beschonken bestuurder aangehouden na ongeval

OOSTERHOUT: Surveillerende politiemensen zagen zondag rond 02.00 uur een auto staan op de Burgemeester Elkhuizenlaan. De auto stond ter hoogte van de middenberm en de politie besloot de bestuurder aan te spreken. Bij aanspreken van de bestuurder rook men een alcohollucht. De bestuurder verklaarde pech te hebben gekregen met zijn auto. De politie vermoedde dat hij echter een ongeval had gehad. De auto had zichtbaar schade aan de wielen. Na enig onderzoek verklaarden twee getuigen dat de man met zijn auto tegen de stoeprand op was gereden. De 23-jarige man uit Drachten is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor een ademanalyse. Hieruit bleek een uitslag van 450 ug/l. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en de man kreeg een rijverbod van 4 uur.

Dronken automobilist rijdt tegen geparkeerde auto aan

BREDA/OOSTERHOUT: De politie hield zaterdagavond een 26-jarige Bredanaar aan aan de Hertogenlaan voor het verlaten van de plaats van een ongeval. De eigenaar van een auto stond zaterdag rond 21.20 uur bij zijn geparkeerde voertuig aan de St. Ignatiusstraat, toen er een automobilist tegen zijn auto aanreed. De bestuurder van de andere auto reed na de aanrijding door. De 43-jarige auto-eigenaar uit Bavel stapte in zijn auto en ging achter de dader aan. Onderweg hield hij de politie op de hoogte van zijn locatie.
Om 20.50 uur kon de politie de man aanhouden op de Hertogenlaan. Hij bleek niet in bezit van een rijbewijs en was onder invloed van alcohol. Uit een ademanalyse bleek een uitslag van 925 ug/l. De man kreeg een rijverbod van 11 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Winkeldievegge aangehouden

WERKENDAM: Personeel van een winkel aan de Sigmondstraat betrapte zaterdag net voor de middag een 65-jarige vrouw uit Werkendam op winkeldiefstal. Ze nam voor ruim 20,- winkelwaar weg en werd hierbij gezien door het winkelpersoneel. Deze hielden de vrouw aan en droegen haar over aan de politie. De vrouw bekende de diefstal en is na betaling van een boete van 130,- in vrijheid gesteld. Van de gedupeerde is aangifte opgenomen.

Man aangehouden voor mishandeling ex

NIEUWENDIJK: Zaterdagavond kreeg de politie melding van mishandeling op de Rijksweg. Een 21-jarige vrouw uit Nieuwendijk verklaarde bij de keel te zijn gegrepen door haar ex-vriend. De man zou boos zijn geworden nadat de vrouw hem niet te woord wilde staan tijdens het uitgaan. De man begon te schelden en greep haar bij de keel. De vrouw deed aangifte. Ze liep blauwe plekken in haar nek op. De politie hield op de Zevenbanseweg een 27-jarige man uit Nieuwendijk aan voor de mishandeling. De man is in verzekering gesteld. Volgens zijn verklaring zou de vrouw een drankje over hem heen hebben gegooid, waarna hij haar bij de keel greep.

Winkelmedewerker aangehouden voor stelen tas

WAALWIJK: Een 58-jarige man uit Waalwijk bemerkte tijdens het winkelen in een winkel aan de Mr Goeman Borgesiusstraat dat zijn tas weg was. Hij informeerde bij het personeel van de winkel. Deze gingen op zoek. Een getuige vertelde dat ze een medewerker had zien lopen met de tas. Na enig zoeken werd de tas teruggevonden in de winkel. Er bleek geld uit te zijn verdwenen. Een 22-jarige man uit Waalwijk werd aangehouden op verdenking van het stelen van de tas. De man ontkende de diefstal. Hij is ingesloten voor onderzoek.

Auteur: Inge Rijgersberg