Persberichten district Breda, 12-10-2008

Slapende man in auto aangetroffen

BREDA: Een getuige meldde zondag tegen 05.00 uur dat een auto met draaiende motor op de Heksendans stond. De auto stond hier al geruime tijd en de melder vertrouwde het niet.
De politie ging poolshoogte nemen en trof in de auto een slapende man aan. Nadat de man gewekt was en de motor van de auto was uitgeschakeld, bleek de man zichtbaar onder invloed van alcohol te zijn. De 22-jarige Bredanaar kon de blaastest niet voltooien en is aangehouden. Op het politiebureau lukte ook het completeren van een ademanalyse niet. De man kreeg een rijverbod van 12 uur en het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd. De man is in de ochtend in vrijheid gesteld.

6 aanhoudingen tijdens horecanacht

BREDA: Er was veel publiek op de been in de binnenstad van Breda in de nacht van zaterdag op zondag. De politie hield 6 personen aan.

Tegen middernacht werd een 17-jarige Bredanaar aangehouden in de Karrestraat, nadat hij met zijn broekriem naar voorbijgangers sloeg. Hij wilde de politie zijn gegevens niet geven en is aangehouden.

Op de Haven werd tegen middernacht een 21-jarige man uit Dordrecht aangehouden. Door politiemensen werd gezien dat de man drugs gebruikte. Hij was in bezit van een verpakking cocaïne. Deze is in beslag genomen. De man is hierna de binnenstad uit gestuurd.

Om 01.00 uur is een 18-jarige man uit 's-Gravendeel aangehouden voor het stelen van een glas bier in een horecagelegenheid aan de Grote Markt. De gedupeerde deed aangifte.
De verdachte verklaarde tijdens verhoor dat hij een grapje wilde maken. Omdat er geen personeel achter de bar stond tapte hij zelf zijn biertje. Het was de bedoeling het biertje gewoon te betalen.

Om 01.30 uur zagen politiemensen een man drugs gebruiken in de Minderbroedersstraat. Op het moment dat hij aangesproken werd gooide de man de verpakking weg en zette het op een lopen. Doordat de man door een biker de weg werd versperd kwam hij ten val. In de broekzak van de man werd een pil gevonden. Hij is ingesloten en de drugs zijn in beslag genomen.

Om 03.10 uur is een 18-jarige man uit Woudrichem aangehouden voor het bezit van drugs. De politie zag de man drugs gebruiken op het Stadserf. Bij het zien van de politie rende de man weg. Hij kon op het Kasteelplein na een achtervolging alsnog worden aangehouden.

Om 03.20 uur is een 24-jarige man uit Woudrichem aangehouden voor het in bezit hebben van een verpakking cocaïne. Deze is in beslag genomen.

Ook zijn tijdens de horecanacht 8 personen bekeurd. 7 bekeuringen zijn uitgeschreven voor wildplassen en 1 voor rijden zonder rijbewijs.

Man aangehouden na mishandeling

BREDA: De politie hield zaterdag rond 22.00 uur een 41-jarige Bredanaar voor mishandeling. De man zou in een buurthuis aan het Pastoor Pottersplein een 42-jarige vrouw uit Breda hebben mishandeld. De man zou de vrouw, een bekende van hem, in het gezicht hebben geslagen en gespuugd. De vrouw deed aangifte. Aanleiding voor de ruzie was een langlopend conflict in de relationele sfeer. De verdachte is ingesloten voor verhoor.

Beschonken bestuurder rijdt tegen lantaarnpaal

BREDA: Zaterdag gebeurde er even na 19.00 uur een ongeval op de Speelhuislaan. De bestuurder reed vanuit de Van Voorst tot Voorststraat linksaf de Speelhuislaan in en reed hierbij tegen een lantaarnpaal. Getuigen verklaarden dat er twee personen in de auto zaten. Een van hen zou na het ongeval zijn uitgestapt en weggelopen. De bestuurder raakte enige tijd buiten bewustzijn en was bekneld in het voertuig. Hij moest door de brandweer uit het voertuig worden bevrijd. De 24-jarige man uit Breda is overgebracht naar het ziekenhuis voor controle. De man was onder invloed van alcohol, zo bleek uit een blaastest, en van hem is bloed afgenomen voor een bloedproef.

Bij het ongeval viel door de klap de lamp van de lantaarnpaal af. Deze kwam op een geparkeerde auto terecht. Deze raakte hierdoor beschadigd.

Drie gewonden bij ongeval met drie personenauto's

SINT WILLEBRORD: Bij ongeval op de A58 raakten zaterdagavond drie personen lichtgewond.

Rond 21.00 uur meldde een getuige een aanrijding nabij de afslag Sint Willebrord. Aanleiding voor het ongeval was een eenzijdig ongeval. Een 22-jarige Roosendaalse reed vanuit Breda in de richting Roosendaal, toen ze ergens van schrok. De vrouw maakte een stuurbeweging, waardoor de auto begon te tollen en tot stilstand kwam met de neus in de richting Breda. Behalve de bestuurster waren in deze auto ook een 17-jarige Eindhovense, een 17-jarige Roosendaalse en een 22-jarige vrouw uit Halsteren aanwezig.
Een 40-jarige bestuurder uit Beek Ubbergen stopte om te hulp te schieten. Bij hem in de auto zaten ook zijn 37-jarige vrouw en 12-jarige zoontje.
Een 43-jarige vrouw uit Bergen op Zoom kwam op dat moment over de rechterrijstrook aanrijden in een bestelbusje. Deze zag de auto van de 22-jarige vrouw te laat en wilde deze ontwijken door de vluchtstrook op te rijden. Hier stond echter de auto van de 40-jarige bestuurder en er ontstond een aanrijding. Hierbij raakte de bestelbus beide stilstaande auto's. In de laatste auto zaten ook een 19-jarige man uit Bergen op Zoom en een 16-jarig meisje uit Bergen op Zoom. Dit meisje zat in de laadbak van de bestelbus.

Bij het ongeval raakten de inzittenden van de bestelbus licht gewond. Ze zijn ter controle naar het ziekenhuid vervoerd per ambulance. Na controle mochten twee van hen direct huiswaarts. Ze hielden enkel licht letsel in de vorm van kleine wondjes en schaafplekken over. De man uit Bergen op Zoom moest iets langer in het ziekenhuis blijven, aangezien hij met zijn hoofd tegen een autoruit was gekomen.

Na het ongeval zette Rijkswaterstaat en de KLPD de weg af. Het verkeer ondervond relatief weinig hinder, aangezien de weg tussen de afrit en de oprit Sint Willebrord was afgesloten.
De politie heeft stelde een technisch onderzoek in en nam verklaring op van getuigen. Er waren vier ambulances toegesneld voor verzorging van eventuele gewonden. De brandweer zorgde voor extra verlichting voor de hulpdiensten.

Auteur: Inge Rijgersberg