Persberichten district Bergen op Zoom , 12-10-2008

Beschonken bestuurder rijdt tegen boom

KRUISLAND: De politie kreeg zondag om 03.50 uur melding van een ongeval op de Roosendaalseweg. Een 20-jarige man uit Heerle was hier tegen een boom aan gereden, nadat hij de controle over het stuur verloor. Bij aankomst van de politie bleek uit een blaastest dat de automobilist had gedronken. Hij is aangehouden en moest mee naar het politiebureau, waar uit een ademanalyse een uitslag van 580 ug/l bleek. Het rijbewijs van de beginnend bestuurder is ingevorderd en hij kreeg een rijverbod van 8 uur. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist onder invloed rijdt tegen paaltje

ROOSENDAAL: Politiemensen zagen zondag rond 03.45 uur hoe een automobilist een paaltje aan de Bloemenmarkt raakte. De man is staande gehouden. De politie wilde hem een blaastest afnemen. De automobilist luisterde hierbij niet naar de instructies van de politiemensen en werd direct aangehouden. De verdachte verzette zich hierbij. Op het politiebureau bleek uit een ademanalyse een uitslag van 550 ug/l. De 22-jarige man uit Oudenbosch kreeg een rijverbod van 6 uur. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Bij de aanhouding van de 22-jarige man bemoeide de 26-jarige bijrijdster uit Roosendaal zich met de aanhouding en trachtte deze te belemmeren. De vrouw is na verhoor in vrijheid gesteld. Tegen haar zal proces-verbaal worden opgemaakt.

Man aangehouden na mishandelingen met broekriem

ROOSENDAAL: De politie zag zondag even na 03.00 uur een opstootje op de Bloemenmarkt. Een man zwaaide hier in het rond met een broekriem. Bij het zien van de politie ging de man er vandoor. Politiebikers volgden de man en konden hem op aanwijzen van getuigen om 03.30 uur aanhouden bij het Emile van Loonpark. De verdachte is ingesloten. Er bleken tenminste vier personen door te man te zijn mishandeld. Van drie van hen is aangifte opgenomen. De 16-jarige jongen uit Roosendaal, 18-jarige man uit Roosendaal en 18-jarige man uit Oud-Vossemeer waren alleen meerdere malen met de riem geslagen. Ze hielden hieraan verwondingen en pijnlijke plekken over. Aanleiding voor de mishandelingen is niet duidelijk. Alle aangevers verklaren uit het niets door de man te zijn geslagen.

Aanhouding na vernieling ruit

BERGEN OP ZOOM: De politie kreeg zondag om 01.25 uur melding van een conflict aan de Potterstraat. Hierbij was de ruit van de voordeur van een woning vernield. De politie ging poolshoogte nemen en sprak met de meldster. Zij wilde aangifte doen van vernieling. De politie zocht in de omgeving naar de dader en hield, op aanwijzen van getuigen, een 19-jarige man uit Bergen op Zoom aan. Hij verklaarde op het bureau per ongeluk de ruit van de voordeur te hebben vernield, toen iemand de voordeur dicht deed. De verdachte had bij de betreffende woning aangeklopt omdat er een feestje was. De aanwezigen waren hier niet van gediend en deden de deur voor zijn neus dicht. De verdachte is na verhoor in vrijheid gesteld.

Man aangehouden voor poging fietsendiefstal

BERGEN OP ZOOM: De politie hield zondag om 01.50 uur een 29-jarige Rotterdammer aan voor poging fietsendiefstal. Surveillerende agenten zagen dat de man probeerde het slot van een fiets te vernielen aan de Westersingel. Bij het zien van de politie zette de man de fiets terug. De agenten spraken de man aan en hij wilde niet meewerken. Hierop is hij aangehouden en ingesloten.

Doorrijder aangehouden dankzij getuigen

ROOSENDAAL: Getuigen meldden zondag om 00.45 uur een ongeval bij de Gemeenschappelijke Meldkamer. De getuigen hoorden even daarvoor op de Boulevard een klap en zagen een auto wegrijden. De auto bleek uit de bocht te zijn gevlogen en tegen een geparkeerde auto te zijn aangereden. De alerte getuigen reden achter de auto aan en noteerden het kenteken, om dit vervolgens aan de politie door te geven. De politie kon aan de hand van die gegevens een 35-jarige Roosendaler in zijn woning aanhouden. De man bekende te zijn weggereden omdat hij was geschrokken. Hij zou te hard hebben gereden en daardoor de macht over het stuur zijn verloren.
Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Automobilist houdt fietser aan op A58

ROOSENDAAL: Een automobilist reed zaterdag rond 21.00 uur over de Rijksweg A58, toen hij een fietser op de vluchtstrook zag. De 46-jarige man uit 's -Gravenpolder blokkeerde de fietser de weg bij de afslag Roosendaal-Oost en belde de politie. Deze nam de 40-jarige Roosendaler over. Hij had zichtbaar diep in het glaasje gekeken en is vervoerd naar het politiebureau. Hier is de man een ademanalyse afgenomen, waaruit een uitslag van 985 ug/l. bleek. De man kreeg een rijverbod van 12 uur. Tegen hem zal proces-verbaal worden opgemaakt voor roekeloos rijden en rijden onder invloed.

Twee keer aangehouden op 1 dag

ROOSENDAAL: Een 32-jarige Roosendaler werd zaterdag tweemaal aangehouden. Een politieman zag zaterdag aan het einde van de middag een auto door rood rijden op de Strausslaan. Op de kruising tussen de Philipslaan en de Bredaseweg reed de automobilist wederom door rood en reed tevens met hoge snelheid. Op de Voltastraat kon de politie hem een stopteken geven. De 32-jarige Roosendaler gedroeg zich erg recalcitrant tegen de politiemensen. Hij beledigde en bedreigde hen en kon zich niet legitimeren. Hij is aangehouden en meegenomen naar het politiebureau voor verhoor. Gezien het gedrag van de verdachte is zijn auto in beslag genomen.
Toen de man was verhoord en in vrijheid werd gesteld bedreigde hij bij het verlaten van het politiebureau een politiemedewerker. Hierop is hij wederom aangehouden. Na verhoor is de man in vrijheid gesteld Tegen de man wordt proces-verbaal opgemaakt.

Tweetal aangehouden na drugsdeal

ROOSENDAAL: De politie hield zaterdagmiddag twee personen aan voor betrokkenheid bij drugshandel. Agenten zagen op de Rontgenstraat twee personen die zich verdachte gedroegen. Men had het vermoeden dat er in drugs werd gehandeld.

Een van de betrokkenen reed weg op een scooter en werd op de Gastelseweg gecontroleerd. Hij bleek in bezit van een hoeveelheid cocaïne en GHB. De drugs zijn in beslag genomen en de 20-jarige man uit Rucphen is aangehouden.
Op de Van Beethovenlaan werd de andere betrokkene, een 19-jarige man uit Roosendaal aangehouden. In overleg met de Officier van Justitie werd besloten zijn woning in de wijk Kalsdonk te doorzoeken. Dit gebeurde onder leiding van een rechter-commissaris. Hierbij werden enkele honderden grammen cocaïne en een groot geldbedrag aangetroffen. De aangetroffen goederen zijn in beslag genomen. Beide verdachte zijn voor onderzoek in verzekering gesteld.

Bewoners betrappen inbrekers

ROOSENDAAL: Bewoners van een woning in de Dr. Schaepmanlaan kwamen zondag even na middernacht thuis, toen er licht brandde in de woning. De bewoners vonden dit vreemd en betraden de woning. Ze zagen een onbekende man langs rennen en via de achterzijde de woning verlaten. Mogelijk had een tweede inbreker de woning via een raam verlaten. De inbrekers zijn binnengekomen door het verbreken van de achterdeur. De politie zocht de omgeving af met behulp van een politiehond. Hierbij werd computerapparatuur aangetroffen die uit de woning was weggenomen.
Wat er precies is weggenomen bij de woninginbraak is nog niet duidelijk. De politie heeft aangifte opgenomen van de gedupeerde.

Auteur: Inge Rijgersberg