Ingezonden persbericht


Persbericht Piet Polies

Zaterdag 11 oktober j.l. trad Piet Polies in het kader van de Landelijke Politiedag op in Weesp aan de Herengracht met het korps Gooi en Vechtstreek. Zie: www.politiedag.nl en/of www.pietpolies.nl

Zaterdag 11 oktober viel het einde van een kinderboekenweek vol poëzie samen met de landelijke politiedag. Piet Polies, kinderboekenheld en politieman bracht de kinderen op een grappige en spannende manier terug naar de realiteit. Overal in het land presenteerde de politekorpsen zich aan het publiek, maar Piet Polies was speciaal naar Weesp gekomen om boeven te vangen en verhalen vertellen.

In een speedboot van het korps Gooi- en Vechtstreek en scheurde Piet Polies door de Herengracht in het centrum van Weesp. De Boef uit de Visser met het Geweer moest gepakt worden en dat lukte uiteindelijk met hulp van de kidneren (zie foto).

De Visser met het Geweer is een van de vijf verhalen opgenomen op het nieuwe luisterboek van Piet Polies ('Piet Polies en de Wilde Achtervolging'), ingesproken door BNers als Georgina Verbaan, Pierre Bokma, Peter Faber en Maarten Spanjer.

Piet Polies is een rechtvaardige politieman, die altijd klaar staat om mensen te helpen en boeven te vangen. Hij is een populaire kinderboekenheld uit een serie prentenboeken voor kinderen vanaf 3 jaar. De avonturen van Piet zijn gebaseerd op arresten van de Hoge Raad, dus waar gebeurd! De illustraties zijn gemaakt door Rijk de Gooijer jr, de ideeën voor de boeken zijn van advocaat Aart Schotte, de teksten van Floris Kappelle.

Piet Polies bestaat zelf ook echt, en hij is vooral grappig (zie foto). Boeven vangen met een glimlach, wie spreekt dat niet aan?