Politie Zuid-Holland-Zuid

Landelijke politiedag in Dordrecht zeer geslaagd

Dordrecht , 12-10-2008 o De Landelijke Politiedag die de Politie Zuid-Holland-Zuid op 11 oktober op het Leerpark in Dordrecht hield, is een doorslaand succes geworden. De organisatie schat het aantal bezoekers op 9.000 á 10.000. Zon 100 mensen meldden zich op 11 oktober als serieuze belangstellende voor een baan bij de Politie Zuid-Holland-Zuid. De politie hoopt met hen het selectietraject in te gaan en hen hierna als nieuwe collega te verwelkomen.

De Landelijke Politiedag vond plaats op het Leerpark waar het Da Vinci College belangeloos ruimten en faciliteiten ter beschikking stelde. De dag werd spectaculair geopend door een demonstratie van het Arrestatieteam. Met luide knallen en flitsen ontrolden de agenten van dit team de politievlag op een van de gebouwen van het Da Vinci College waarna deze specialisten razendsnel abseilend naar beneden kwamen. Daarna was het openingswoord voor waarnemend korpschef G.Th. den Uyl die de bezoekers van harte welkom heette en hen aanspoorde volop informatie op te doen en actief aan diverse onderdelen mee te doen.
Op een nabijgelegen terrein volgden onder meer demonstraties van het Arrestatieteam, de Mobiele Eenheid, het biketeam en de Dienst Hondengeleiders van de Politie Zuid-Holland-Zuid. Tussen alle optredens door had het publiek de mogelijkheid om binnen en buiten de stands te bezoeken. Politiemensen gaven informatie over huiselijk geweld, politie en jeugd en over werken bij de politie. Daarnaast waren de Afdeling Bestuurlijke Politiezorg en Milieu (met politieboot), het Verkeershandhavingsteam en de Regionale Verkeersondersteuning met informatiestands aanwezig. De Unit Forensische Opsporing pakte uit met een Plaats Delictspel waar bezoekers een moord konden oplossen en een prijs konden winnen. Voor het eerst in de geschiedenis van de Landelijke Politiedag konden bezoekers ook een zogenaamde fysieke vaardigheidstest afleggen. Onder toeziend oog van politiedocenten legden bezoekers hetzelfde parcours af als agenten moeten doen om te laten zien dat hun conditie op peil is. Degenen die de uitdaging aandurfden, werden beloond met een politie T-shirt. De toetsen werden afgenomen in een gymzaal die belangeloos ter beschikking was het gesteld door het Insula College. Bijzonder in trek was de mogelijkheid om op het nabijgelegen politiebureau het regionale cellencomplex te bezoeken. De belangstelling was zó groot, dat in de loop van de dag de bezoekfrequentie moest worden opgevoerd en een extra pendelbus werd ingezet.
De Landelijke Politiedag eindigde officieel om 16.00 uur, hoewel de laatste bezoekers pas na 16.30 uur weggingen. Gezien het hoge bezoekersaantal, de reacties van het publiek en het geweldige weer was de deze dag 2008 voor de Politie Zuid-Holland-Zuid zeer geslaagd te noemen.