KNHS


Angelique Hoorn wint in Salzburg
12 oktober 2008
Angelique Hoorn

SALZBURG (KNHS) - In het 'Springchampionat von Salzburg', een wedstrijd met hindernissen tot een hoogte van 1.55 m., was Angelique Hoorn (Wanneperveen) met de KWPN hengst Blauwendraads OBrien op zaterdagavond de snelste foutloze combinatie. Negen combinaties hadden de eerste opgave foutloos overwonnen en moesten in een barrage strijden om de 5.500,-- euro die op de winnaar lag te wachten. Blauwendraads OBrien is in de barrage erg snel en Hoorn was dan ook ruim een seconde sneller dan de Duitser Lars Nieberg met Lucie die tweede werd. De Italiaan Gianni Govoni werd met Joyau dOpal derde.

In een andere wedstrijd op zaterdag, met hindernissen tot een hoogte van 1.50 m., die ook met barrage werd verreden, was Nieberg de snelste en mocht daarvoor 5.000,-- euro gaan incasseren bij de penningmeester. Jur Vrieling (Holwierde), die zich met VDL Emmerton voor de barrage had geplaatst, was weliswaar sneller in de barrage dan Nieberg, maar dat was wel ten koste van een springfout gegaan, waardoor Vrieling als derde eindigde.
In de Grote Prijs van Salzburg op zondag gingen vijftig ruiters van start en acht combinaties plaatsten zich voor de barrage. Daaronder geen Nederlanders. Roelof Bril (Westdorp) met Snowland (18de) en Jur Vrieling met VDL Oramé (20ste) hadden één springfout, terwijl Marc Houtzager (Rouveen) met Pherna (27ste) twee balken afwierp. Hoorn met O'Brien en Piet Raymakers sr. (Asten) met Van Schijndel's Curtis noteerden drie springfouten en werden daarmee 35ste en 36ste. Deze Grand Prix werd gewonnen door de Duitser Peter Josef Dahlmann met Pikeur Calanda, die ruim een seconde sneller was dan de Oostenrijker Rob Raskin met de KWPN gefokte Simon (v. Zeddam).

KNHS Mediavoorlichting,
Jacob Melissen

Meer info zie: www.horsedeluxe.at

Uitslag Grote Prijs:


1) Franz-Josef Dahlmann (Dui) - Pikeur Calanda - 0 / 37.70
2) Rob Raskin (Oos) - Simon - 0 / 38.81

3) Rossen Raytchev (Bul) - Capoccino - 0 / 42.25 18) Roelof Bril (Westendorp) - Snowland - 4
20) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Oramé - 4
27) Marc Houtzager (Rouveen) - Pherna -8

Uitslag springen1.50 (za):


1) Lars Nieberg (Dui) - Levito - 0 / 33.70

2) Werner Muff (Zwi) - Campione CH - 0 / 36.26
3) Jur Vrieling (Holwierde) - VDL Emmerton - 4 / 33.14

Uitslag Championat von Salzburg (1m55) (za):


1) Angelique Hoorn (Wanneperveen) - Blauwendraad's O'Brien - 0 /35.59
2) Lars Nieberg (Dui) - Lucie - 0/ 36.65

3) Gianni Govoni (Ita) - Joyau d'Opal - 0 / 36.78

Foto Angelique Hoorn door: www.melissen.net