Solidara zet milieudelict gemeente Nijmegen op You Yube


Nijmegen wil woonwagens en huizen bouwen op illegaal afvalstort

NIJMEGEN, 20081012 -- De Nijmeegse ledenwerkgroep van politieke partij Solidara heeft dit weekend fragmenten van een film over illegale afvalstort onder beheer en toezicht van de gemeente Nijmegen op de internetsite You Tube gezet. Het gebeurde ongeveer 30 jaar geleden op het woonwagencentrum Teersdijk. De film is afkomstig van bewoners van het centrum. Reden om de film nu te publiceren is dat Nijmegen op deze locatie woonwagens en woningen wil gaan neerzetten.

Justitie heeft geconstateerd dat Nijmegen door deze handelswijze strafbare feiten heeft gepleegd. Maar veroordeling is uitgebleven, omdat de zaak "verjaard" zou zijn. Wel is enkele jaren geleden, nadat burgemeester ter Horst de film had gezien, een onderzoek ingesteld door het bureau Deloitte & Touche. Dit onderzoek is echter zonder gevolgen gebleven.

Statenlid Toine van Bergen: "Het is idioot dat de gemeente Nijmegen op deze plaats woonwagens en woningen wil neerzetten. De bodem is nooit gesaneerd, en door de vervuiling loopt het grondwater nog steeds gevaar".
Bovendien is op de betreffende locatie inmiddels een bosgebied ontstaan, waarin beschermde dieren zoals dassen en vossen zijn gezien.

http://www.toinevanbergen.web-log.nl





ingezonden persbericht