Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Chinese TV ploeg maakt filmreportage over Delft

Op zondag 12 en maandag 13 oktober komt de Chinese tv-ploeg CCTV-6 voor het programma 'World Film Report' een reportage maken over Delft. Alle bijzondere aspecten die de typisch Nederlandse stad te bieden heeft, worden gefilmd.

Delft Marketing begeleidt de tv-ploeg en ziet deze reportage als een goede promotie van Delft onder het Chinese publiek. Niet alleen de toeristische kanten van Delft worden gepromoot, maar ook culturele, geschiedkundige en architectonische aspecten van de stad worden in dit programma belicht. De realisatie en vertoning van deze reportage draagt bij aan een positief imago van de stad Delft. Hierdoor wordt Delft als interessante bestemming binnen Nederland neergezet, in China.

De Chinese tv-ploeg overnacht tijdens haar verblijf in het nieuwe China Hotel in Delft, maar zal verder alle typisch Delftse aspecten gaan ontdekken. Zo is er een bezoek gepland aan de aardewerkfabrieken Royal Delft Koninklijke Porceleyne Fles, Delft Pottery de Delftse Pauw en aan de Candelaer. Hier wordt zorgvuldig gefilmd hoe het Delfts blauwe aardewerk gefabriceerd en beschilderd wordt. De tv-ploeg brengt ook een bezoek aan het Vermeer Centrum Delft, waar alles over het leven van Johannes Vermeer is terug te vinden. Bovendien wordt er een dag gevolgd uit het leven van Delftse schilder Joost Konings, om de vergelijking met Johannes Vermeer te maken die ook in Delft woonde en hier zijn schilderijen maakte.

CCTV-6 is een zender die zich richt op de nationale en internationale filmwereld. Het programma World Film Report is een zeer populair programma dat tweewekelijks wordt uitgezonden op de landelijke Chinese televisie. De reportage die in Delft gemaakt wordt, zal worden uitgezonden in januari 2009.

Noot voor de redactie,