Gemeente Reimerswaal


Bouw starterswoningen in Kruiningen

Geplaatst op: 29-09-2008
door: ()

Voorlichtingsbijeenkomst
Op maandag 13 oktober 2008, aanvang 19.30 uur, wordt in het gemeentehuis, aan het Oude Plein 1 in Kruiningen, een voorlichtingsbijeenkomst gehouden over een project voor de bouw van starterswoningen in Kruiningen. Het project omvat de bouw van 6 koopwoningen, aan de Van Leeuwenhoeklaan in het bouwplan Zandweg. Voor de goedkoopste woningen (de 4 tussenwoningen) bestaat de mogelijkheid tot het verkrijgen van een starterslening. Aan de voorlichtingsbijeenkomst wordt medewerking verleend door de gemeente, de ontwikkelaar van het project (Bouwraadhuis) en het Stimuleringsfonds Volkshuisvesting Nederlandse gemeenten.

Inschrijving
U kunt zich bij de gemeente laten inschrijven als belangstellende voor het startersproject in Kruiningen, echter uitsluitend via een bij de gemeente verkrijgbaar formulier (tijdens de voorlichtingsavond of op te vragen bij het secretariaat van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling, telefoon (0113) 395 395). De inschrijving is opengesteld vanaf 13 oktober 2008 tot en met 24 oktober 2008. Voor de inschrijving is een inschrijfvergoeding van EUR 100,-- verschuldigd. Restitutie of verrekening van (een deel van) het inschrijfgeld zal niet plaatsvinden. Inschrijving kan slechts plaatsvinden door een belangstellende in de leeftijdscategorie van 18 tot en met 30 jaar, op het moment van inschrijving. Belangstellenden die al ingeschreven staan voor een bouwkavel, dienen zich voor dit project afzonderlijk in te schrijven. Na afloop van de inschrijvingstermijn zal de gemeente de volgorde loten waarin de ontwikkelaar van het project (Bouwraadhuis) met belangstellenden mag gaan onderhandelen over verkoop van de woningen. Bij het opstellen van deze lijst wordt rekening gehouden met rangorden (voor nadere uitleg: zie hieronder). De ontwikkelaar dient van ieder onderhandelingstraject een besprekingsverslag te overleggen aan de gemeente, wat is ondertekend door beide partijen. Voor de toewijzing van starterswoningen geldt een reserveringstermijn van 2 weken.

Nadere informatie over de rangorde
De volgorde op de lijst wordt op basis van loting bepaald. Daarbij wordt onderstaande rangorde gehanteerd:

1. Starters die woonachtig zijn in de kern Kruiningen of het bijbehorende verzorgingsgebied, en die op het moment van inschrijven:
- minimaal een leeftijd van 18 jaar en maximaal een leeftijd van 30 jaar hebben en

- minimaal één jaar zelfstandig een huurwoning bewonen of minimaal één jaar inwonend zijn.

2. Starters die woonachtig zijn in de gemeente Reimerswaal, en die op het moment van inschrijven:

- minimaal een leeftijd van 18 jaar en maximaal een leeftijd van 30 jaar hebben en

- minimaal één jaar zelfstandig een huurwoning bewonen of minimaal één jaar inwonend zijn.
Indien de projectmatige invulling van de starterswoningen dit noodzakelijk maakt, kan de uitzondering worden gemaakt de mogelijkheid te bieden aan belangstellenden van buiten de gemeente Reimerswaal om deel te nemen aan de uitgifte.
De rangorde van belangstellenden die in dezelfde groep vallen, zal worden bepaald door loting. Bij deze loting krijgt iedere belangstellende uit dezelfde groep (1, 2 of 3) één lot toegewezen.

Voor eventueel gewenste nadere informatie kunt u contact opnemen met de heer J. Zegers van de afdeling Ruimtelijke en Economische Ontwikkeling. Hij is op werkdagen van 10.00 uur tot 14.30 uur bereikbaar onder doorkiesnummer (0113) 395 229.