Gemeente Bedum


'Dorpenronde nieuwe stijl' start in Zuidwolde

30 september 2008
Maandag 13 oktober;


Op maandag 13 oktober vindt in verenigingsgebouw De Kern de dorpenronde voor Zuidwolde plaats. Het college van b. en w. gaat dan in gesprek met de inwoners van het dorp. Die inwoners kunnen rechtstreeks agendapunten bij de gemeente indienen. Ook Plaatselijk Belang Zuidwolde werkt mee aan de agenda.

In de ronde zal door de gemeente worden ingegaan op de stand van zaken rond de nieuwbouw van de Mauritshal. De sporthal wordt vervangen door een nieuwe, meer multifunctionele accommodatie. Tijdens de dorpenronde kunnen schetsen van de nieuwbouw worden bekeken. Het college gaat verder nader in op de ontwikkelingen rond een aan te leggen golfbaan bij het dorp, de mogelijke komst van woonboten in het Boterdiep ter hoogte van de bouwmarkt Hornbach en een aan te leggen dorpsbosje tussen Zuid en Noordwolde. Ook de te ontwikkelen stadsrandvisie voor het gebied tussen Zuidwolde en de Groninger stadswijken Lewenborg en Beijum komt aan de orde.

De ronde in Zuidwolde is de eerste die volgens een nieuw concept wordt afgewerkt. B. en w. besloten begin dit jaar de opzet van de dorpenrondes die eind jaren 90 werden geïntroduceerd te wijzigen. Er wordt nu gewerkt met een onafhankelijke gespreksleider. Die taak was voorheen weggelegd voor voorzitters van de organisaties voor dorpsbelangen. Ook de agendavorming is veranderd: de bevolking wordt hier nu rechtstreeks bij betrokken. In het verleden speelden de organisaties voor dorpsbelangen een centrale rol bij de vorming van een agenda.

Bewoners van het dorp kunnen tot maandag 6 oktober telefonisch of per email punten aandragen die in de ronde door het college worden besproken. Zulke punten moeten worden gemeld bij de gemeentelijke afdeling Voorlichting (050-3018219/email: p.kremer@bedum.nl).

Het college streeft ernaar alle kernen in de gemeente één keer in de anderhalf jaar aan te doen. Voor de kern Bedum worden meer wijkgerichte rondes opgezet. De rondes trekken doorgaans flink wat publiek. In Zuidwolde kon de gemeente in het verleden geregeld meer dan 100 bezoekers verwelkomen.