Gemeente Dalfsen

De Muzerie haalt Classic Express naar Dalfsen

07-10-2008

De Muzerie, Centrum voor de Kunsten, organiseert de Classic Express voor de basisscholen in Dalfsen.

Maandag 13 t/m vrijdag 17 oktober staat een enorme vrachtwagen, die kan uitschuiven tot een indrukwekkende concertzaal van 14 meter lang en 7 meter breed, op de parkeerplaats bij De Trefkoele in Dalfsen.

De Classic Express is een initiatief van het Prinses Christina Concours en rijdt door het hele land.
In totaal brengen 450 leerlingen van groep 6, 7 en 8 uit Dalfsen een bezoek aan de Classic Express en maken een concert mee van de prijswinnaars, allemaal kinderen, van het Prinses Christina Concours."Het doel is om de kinderen kennis te laten maken met klassieke muziek. En dat met een flinke scheut pop er doorheen", aldus de organisatie.

De Muzerie heeft in overleg met de Culturele Commissie in Dalfsen de komst van de Classic Express gekoppeld aan ` Probeerinstrumenten', een van de muziekonderwijs projecten van De Muzerie. Alle leerlingen maken kennis met verschillende muziekinstrumenten en spelen als afsluiting, samen met de muzikant/docenten van De Muzerie, in een `meespeelconcert'.
De muziekvereniging Excelsior Dalfsen zal in het verlengde van dit project op maandagavond 27 oktober een open repetitie organiseren, waar alle leerlingen van de deelnemende scholen van harte welkom zijn.

Het bezoek aan de Classic Express, het project Probeerinstrumenten, het meespeelconcert en de open avond van de muziekvereniging Excelsior vormen op deze manier een mooie combinatie, waarin het luisteren en kijken naar `professionals' wordt gecombineerd met het zelf ontdekken, uitproberen en bespelen van een scala aan muziekinstrumenten.

De Muzerie is een centrum voor de kunsten, dat jong en oud kennis wil laten maken met alle vormen van kunsteducatie: dans, theater, muziek en beeldende kunst. Je wordt opgeleid door actieve professionals. Naast cultuureducatief aanbod voor primair en voortgezet onderwijs, biedt De Muzerie cursussen en workshops aan voor particulieren en bedrijven. De Muzerie heeft locaties in Zwolle, Hardenberg, Dalfsen, Hattem, Dedemsvaart en Ommen.