Provincie Utrecht

Utrecht speelt open kaart

7-10-2008 -

Zo heet de tentoonstelling over geo-informatie bij de provincie Utrecht. Geo-informatie is voor veel mensen onbekend, maar iets waar zij wel vaak mee te maken hebben. De vrijheidsroute waarlangs door kinderen ontworpen tegeltjes in 2007 in de stad Utrecht is uitgezet, de Nedereindse plassen, digitale aankomsttijden bij bushaltes hebben allemaal gemeen dat geo-informatie hierbij nodig is. `Utrecht speelt open kaart' is van 13 oktober t/m 27 november in het provinciehuis Utrecht te zien.

Geo-informatie, waar de tentoonstelling Utrecht speelt open kaart over gaat, gaat om meer dan alleen kaarten. Geo-informatie laat zien wat allemaal kan met gegevens, ongeacht of er een kaart van gemaakt wordt of niet. De provincie Utrecht heeft een schat aan gegevens en informatie die allemaal onder het kopje geo-informatie vallen.

Met geo-informatie kan een streekbus digitaal de eigen positie doorgeven, zodat passagiers bij een bushalte informatie krijgen over hoe laat de bus er zal zijn. Met geo-informatie kan naar mogelijke archeologische vindplaatsen gezocht worden. Fietspaden, milieuvergunningen, geluidsoverlast, gemeentegrenzen, Uropassen: geo-informatie gaat niet alleen over kaarten, maar ook over wat er nog meer met gegevens, die soms als kaart afgedrukt worden, kan gebeuren.

Nieuwsgierig naar wat geo-informatie is en wat de verbanden zijn met zaken in de omgeving?
Kom kijken van 13 oktober t/m 27 november 2008 in de loopbrug van het provinciehuis Utrecht, Pythagoraslaan 101 in Utrecht. Het provinciehuis is van maandag t/m vrijdag geopend tijdens kantooruren. Groepen kunnen een rondleiding bij de tentoonstelling aanvragen. Dit kan via telefoonnummer 030 - 2589111.

Meer informatie: Sandra Sue, telefoon 030 - 258 2224