Gemeente Schiedam


Oktober

Het Stadserf

08 oktober 2008

HET STADSERF

maandag 13 oktober 2008

ONDERWERPEN : - het Milieubeleidsplan 2008-2012 en het
- Klimaatbeleid 2008-2012.

- de Hoogbouwvisie Schiedam.
VOOR WIE : Vrije toegang voor iedereen: burgers en politici WAAR : Aleidazaal, Stadskantoor, Stadserf 1
AANVANG : vanaf 20.00 uur, de zaal is open vanaf 19.30 uur

Milieubeleidsplan 2008-2012 en het Klimaatbeleid 2008-2012 De belangrijkste aanleiding voor het opstellen van zowel een startnotitie milieubeleidsplan als een startnotitie klimaatbeleidsplan is het feit dat de geldigheidsduur van de huidige plannen is verlopen. Het doel van een startnotitie is om de basis / de input te leveren voor de bepaling van de ambities en de te volgen koers op milieugebied in de komende periode.
Een belangrijk onderdeel van het milieubeleidsplan is het klimaatbeleid. Hiervoor zal een apart beleidsplan geschreven worden dat een aparte startnotitie vereist.
Het klimaatbeleidsplan en het milieubeleidsplan zullen in nauw overleg en samenwerking worden opgesteld. De eerste stap hiertoe wordt op Het Stadserf van 13 oktober gezet.

stadserf

Hoogbouwvisie Schiedam
Door het ontbreken van een beleid ten aanzien van hoogbouw is in de afgelopen decennia gezocht naar de juiste keuze als er zich een initiatief aandiende. Dit heeft in het verleden geleid tot succesvolle, maar soms ook minder wenselijke realisatie van hoogbouwinitiatieven.
In de Hoogbouwvisie wordt voor de gehele stad aangegeven waar kansen liggen, waar hoogbouw kwaliteit kan toevoegen, welke afwegingen moeten worden gemaakt en waar de kansen én de grenzen liggen. Met andere woorden om de vraag naar hoogbouw te structureren. Waarbij enerzijds de verschillende initiatieven binnen een afgewogen kader worden getoetst en anderzijds deze richting geeft aan de verschillende doelstellingen die de stad zichzelf heeft gesteld voor de toekomst. Doelstellingen die te maken hebben met de (her-) ontwikkeling van de stad en die het imago en de identiteit van de stad versterken; programmatisch, ruimtelijk en kwalitatief.
Met de hoogbouwvisie wordt vooraf een kader gegeven voor een discussie over hoogbouw.

Wilt u de documenten behorende bij de onderwerpen inzien? Op de website van de gemeente, www.schiedam.nl, vindt u onder de button Gemeenteraad, het kopje Het Stadserf. Onderaan de pagina die dan verschijnt wordt Het Stadserf van 13 oktober genoemd. Als u daarop klikt krijgt u de mogelijkheid het bestand van uw keuze te openen. Een meer gedetailleerd programma van Het Stadserf kunt ook via de site bemachtigen.

Zelf iets aan de orde stellen in Het Stadserf?
Als u in een volgend Stadserf zelf iets onder de aandacht van raadsleden en bewoners wilt brengen, dan kunt u contact opnemen met de griffier van de gemeenteraad, de heer J. Gordijn, te bereiken via telefoonnummer 010-2191041 of via email: griffie@schiedam.nl. Vervolgens wordt met u overlegd, welke aanpak de beste is voor uw onderwerp. De data waarop Het Stadserf plaatsvindt vindt u op www.schiedam.nl.

Klik hier voor meer informatie.