13 oktober start Week van de Toegankelijkheid

10/10/2008 10:11

Chronisch Zieken en Gehandicapten Raad

Ambassadeur Onbeperkt Nederland verricht startschot

Maandagmiddag 13 oktober begint in Geertruidenberg de 9e Week van de Toegankelijkheid met als thema "opgelucht!". Op verzoek van de Chronisch zieken en Gehandicapten Raad (CG-Raad) organiseert de Brabantse stichting Zet dit jaar in samenwerking met het Gehandicaptenplatform Geertruidenberg (GPG) de startdag van deze week. Monique Wijnen, Ambassadeur Onbeperkt Nederland 2008 geeft, samen met de Bergsche Batterij, om 16.00 uur het startschot.

Vanaf 14.30 uur zijn kinderen met en zonder beperking, hun ouders en andere belangstellenden welkom aan de Emmaweg om samen te komen spelen op aangepaste speeltoestellen en luchtkussens. Aansluitend, rond 16.00 uur, laten de kinderen 1000 heliumballonnen op. Monique Wijnen zal dan, door middel van een kanonschot, de "Week van de Toegankelijkheid" openen. Om 17.15 uur zullen - als het weer het toelaat - drie heteluchtballonnen opstijgen met daarin kinderen met een astmatische aandoening.

Opgelucht! is het thema van de landelijke "Week van de Toegankelijkheid". Hoe toegankelijk is de samenleving als je te maken hebt met chronische long- en luchtwegaandoeningen? Dankzij rookvrije ruimtes kunnen nu bijvoorbeeld mensen met een luchtwegaandoening naar een restaurant of café. Steeds meer pretparken zijn toegankelijk voor kinderen met een handicap. Daarover zijn we opgelucht!

Van 13 tot en met 17 oktober organiseren lokale en regionale belangenorganisaties van mensen met een handicap en chronisch zieken verschillende activiteiten om aandacht te vragen voor de toegankelijkheid van de openbare ruimte. De CG-Raad organiseert samen met Programma VCP, Viziris, Stichting ZET en het Astmafonds de landelijke activiteiten.

De "Week van de Toegankelijkheid" is een jaarlijks terugkerend evenement. De week wordt mede mogelijk gemaakt door het Revalidatiefonds.





http://www.weekvandetoegankelijkheid.nl