Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport


4. Inzake de parlementaire behandeling van het Wetsvoorstel tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

Inzake de parlementaire behandeling van het Wetsvoorstel tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg)

Kamerstuk, 10 oktober 2008

De Voorzitter van de Eerste Kamer
der Staten-Generaal
Postbus 20017
2500 EA DEN HAAG

MEVA/AEB-2881630

10 oktober 2008

In reactie op uw brief van 12 september jl. aan de Minister van Volksgezondheid, Welzijn en Sport inzake de parlementaire behandeling van het Wetsvoorstel tegemoetkoming chronisch zieken en gehandicapten (Wtcg), kunnen wij u het volgende mededelen.

Zoals u in uw brief opmerkt, is er weinig tijd beschikbaar voor de behandeling van het wetsvoorstel door de Tweede Kamer. Dit laat onverlet dat uiteraard ook de Eerste Kamer in de gelegenheid moet zijn om tot een zorgvuldige en afgewogen besluitvorming te komen. Het kabinet realiseert zich dat terdege.

Inmiddels hebben wij begrepen dat de Tweede Kamer alles op alles zal zetten om het wetsvoorstel zo spoedig mogelijk te behandelen. Tijdens haar procedurevergadering op 11 september jl. heeft de vaste commissie voor Volksgezondheid Welzijn en Sport uit de Tweede Kamer besloten het wetsvoorstel in procedure te nemen. Op 14 oktober zal zij haar verslag uitbrengen.

Het kabinet zal er van zijn kant alles aan doen om de beide Kamers in de gelegenheid te stellen om tot een zorgvuldige besluitvorming te komen. Mocht u in dat kader prijsstellen op bijvoorbeeld een technisch overleg over het wetsvoorstel, dan zijn wij daar graag toe bereid.

De Staatssecretaris van Volksgezondheid,
Welzijn en Sport,

mw. dr. J. Bussemaker

De Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid,

mr. J.P.H. Donner

De Staatssecretaris van Financiën,

mr. drs. J.C. de Jager