Politie Rotterdam Rijnmond

Maandag 13 oktober 2008

* TWEE JONGENS AANGEHOUDEN VOOR MISHANDELING

ROTTERDAM-NOORD / OUDE NOORDEN - De politie heeft op zondagochtend rond zeven uur twee 17-jarige jongens uit Rotterdam aangehouden. Zij worden verdacht van het mishandelen van een 18-jarige jongen op de Pompenburg. Op beelden van Cameratoezicht zagen politiemensen dat het 18-jarige slachtoffer uit Rotterdam door het tweetal geslagen werd. Tevens schopte één van de verdachten tegen zijn hoofd. Hierop stelden agenten onmiddellijk een onderzoek in. Bij het zien van de politie renden beide Rotterdammers weg. Na een korte achtervolging werden zij aangehouden op de Schiekade en op het Hofplein. Zij werden overgebracht naar het politiebureau. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan. De politie onderzoekt de zaak.


* POLITIE HOUDT MAN AAN NA STEKEN MET BROODMES

WATERWEG-NOORD / VLAARDINGEN - De politie heeft zondagavond rond zeven uur op de Aert Van Nesstraat een 40-jarige man uit Vlaardingen aangehouden na het steken met een broodmes. Oplettende getuigen zagen de verdachte met een mes lopen op de 2e Leyden van Gaelstraat. Hij liep achter een 38-jarige man uit Vlaardingen aan. Gewaarschuwde politieagenten stelden onmiddellijk een onderzoek in en hielden de Vlaardinger aan. Uit controle bleek dat hij op de Aert Van Nesstraat de 38-jarige Vlaardinger in zijn hand had gestoken. Tevens was hij onder invloed van alcohol. De man werd overgebracht naar het politiebureau. De politie onderzoekt de zaak.


* VERDACHTE BEDREIGING AANGEHOUDEN
ROTTERDAM-CENTRUM - De politie heeft naar aanleiding van een bedreiging vrijdagavond in een café een dag later een verdachte aangehouden. Vrijdagavond kwam een klant rond acht uur een café binnen aan de Nieuwe Binnenweg. Daar begon hij gelijk met het lastigvallen van vrouwen. Een medewerker sprak de man hierop aan. Er ontstond een handgemeen tussen de twee, waarna de man door de aanwezigen buiten het pand werd gezet. Rond tien uur keerde de buitengesloten klant weer terug met een vuurwapen in zijn hand. Hij bedreigde de aanwezigen en de medewerkers. Tijdens de bedreiging ging zijn wapen echter af en schoot in de vloer. Hij rende direct hierna naar buiten rende. Niemand raakte hierbij gewond. Onmiddellijk is door agenten gestart met getuigenverhoor en buurtonderzoek in samenwerking met de wijkpolitie van het Oude Westen. Zaterdagavond zien politiemensen de man lopen in de omgeving van de Gaffelstraat. Agenten houden hem rond kwart over zeven aan in de Kogelvangerstraat. Bij deze man thuis is een vuurwapen aangetroffen. De 33-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* POLITIE HOUDT 32-JARIGE MAN AAN NA BEDREIGING

FEIJENOORD-RIDDERSTER / LOMBARDIJEN - De politie heeft zondagavond rond half acht een 32-jarige man uit Rotterdam aangehouden voor bedreiging.
De verdachte zat samen met een vriend in een restaurant aan de Bierens de Haanweg. Toen de eigenaar vroeg of zij hun rekening wilde betalen, werd de verdachte agressief en begon hem te bedreigen. Hierop alarmeerde de eigenaar de politie. Politiemensen stelden een onderzoek in en hielden de man aan. Hij werd overgebracht naar het politiebureau. Tijdens de aanhouding verzette hij zich hevig. Tevens bedreigde hij politiepersoneel met de dood. De restauranteigenaar heeft aangifte gedaan van bedreiging. De politie onderzoekt de zaak.

Zondag 12 oktober 2008


* AANHOUDING NA POLITIEACTIE IN BURGER
ROTTERDAM-NOORD - De politie heeft na een actie in burgerkleding een autokraker aangehouden.
In de nacht van zaterdag op zondag hielden politiemensen in burgerkleding een actie tegen autokraak. Op de Stroveer kreeg de politie melding van een oplettende getuige van een inbraak in een auto. Agenten die daar al dicht in de buurt waren, gingen naar de locatie. Het fietsteam dat daar ook in de omgeving was, heeft de man in de omgeving van het Pompenburg aangehouden. De 34-jarige Rotterdammer is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING BIJ VECHTPARTIJ BIJ VOETBALWEDSTRIJD

FEIJENOORD-RIDDERSTER - De politie heeft een man aangehouden die wordt verdacht van mishandeling.
Zaterdagmiddag kreeg de politie melding van een vechtpartij bij een voetbalvereniging aan de Smeetlandseweg. Hierbij was een was op zijn oog geslagen. Onder het oog was een forse zwelling te zien. Hij is met de verwonding naar het ziekenhuis gegaan voor behandeling. Een oplettende getuige kon verklaren tegen de politie wie de dader was. Een onderzoek van agenten leidde ertoe dat politiemensen de man rond zes uur arresteerden op het terrein. Ter plaatse kwam ook de melding dat een man gedreigd zou hebben met een mes. Hierop hebben agenten de coach van het betrokken elftal aangesproken en gezegd dat de hele spelersruimte zou worden doorzocht door politiemensen, als de dader zichzelf niet zou melden. Hierop maakte de man zich bekend en hielden agenten hem aan. De 16-jarige jongen is overgebracht aan een politiebureau voor nader onderzoek. Zijn broer en ouders zijn op de hoogte gesteld van het gedrag van hun familielid.


* VERDACHTEN DIEFSTAL AANGEHOUDEN
FEIJENOORD-RIDDERSTER / VREEWIJK - De politie heeft twee mannen aangehouden die verdacht worden van diefstal. Zaterdagochtend rond zeven uur zagen surveillerende politiemensen iemand rennen met diverse goederen bij zich. Te voet hebben agenten de man achtervolgd en hem aangehouden op de Mare. De man verzette zich bij de aanhouding, waarop agenten gepast geweld hebben gebruikt om de man onder controle te krijgen. Kort daarop zien politiemensen opnieuw een man met diverse artikelen. Bij het zien van de agenten gaat de man ervandoor. Hij wordt aangehouden door agenten in de omgeving van Meiland. Bij de verdachten is bier en worsten in beslag genomen. Bij een winkel is ondermeer drank gestolen, een cd-speler, een mengpaneel, een projector en een radio. De twee, Rotterdammers in de leeftijd van 17 en 22 jaar oud, zijn overgebracht naar een politiebureau waar ze werden in gesloten. Eén van de twee had diverse schaafwonden, omdat hij tijdens de vlucht was gevallen op een grindpad.


* AANHOUDINGEN NA MISHANDELING TAXICHAUFFEUR

VLAARDINGEN - De politie heeft twee verdachten aangehouden nadat ze een taxichauffeur hadden mishandeld.
Zondagmorgen vroeg rond half vier kreeg de politie de melding dat een taxichauffeur in elkaar zou zijn geslagen. Ter plaatse werden politiemensen aangesproken door de chauffeur. Hij had een bebloed gezicht en kleding. De chauffeur kon het signalement geven van de daders. Ter plekke hebben agenten een man en een vrouw aangehouden. Haar vriend, die ook bij de vechtpartij was betrokken, was al weg. Via de telefoon hebben agenten de man bevolen om terug te komen, hetgeen hij deed. De chauffeur is overgebracht naar het Holyziekenhuis voor de behandeling van zijn verwondingen. De twee waren het niet eens over de ritprijs en daarop is een handgemeen ontstaan. De vrouw heeft daarbij met haar naaldhakken geslagen op het hoofd van de taxichauffeur. Het drietal, een 22-jarige vrouw uit Vlaardingen, een 23-jarige man uit Dordrecht en een 26-jarige man uit Rotterdam, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.


* AANHOUDING NA UIT DE HAND GELOPEN VRIJGEZELLENFEEST

SPIJKENISSE - De politie heeft een man aangehouden die gevochten had na een vrijgezellenfeest.
Zondagmorgen vroeg rond drie uur kreeg de politie melding dat een vader en zijn zoon ruzie hadden gekregen na een vrijgezellenfeest. Op weg naar huis was de vader halverwege uit de auto gestapt. Hierna ontstond een vechtpartij waarbij over en weer klappen vielen. De vader was dronken en agressief. Tijdens het bemiddelingsgesprek met de politie, wilde de man een agent slaan. De agenten pakte hierop de verdachte beet en beiden kwamen op de grond terecht. De man, een 57-jarige Vlaardinger, is aangehouden. Bij de arrestatie trapte de man een gat in de gril van de politieauto. Ook een spiegel sneuvelde. Agenten hebben gepast geweld toegepast. De agressieve man is overgebracht naar een politiebureau voor nader onderzoek.


* MISHANDELAAR AANGEHOUDEN
CAPELLE AAN DEN IJSSEL / OOST - De politie heeft een man aagenhouden die iemand had mishandeld in een woning aan de Reitdiep.
Zaterdagavond rond kwart voor twaalf kreeg de politie melding van een mishandeling in een woning. Ter plaatse spraken agenten een vrouw. Haar zus was door haar vriend geslagen en naar de zussen zou een mes zijn gegooid. Politiemensen gingen hierop de woning binnen. De verdachte, een 25-jarige jongen uit Capelle aan den IJssel, wilden dat de agenten zijn huisadres zouden verlaten. Hij wilde de politiemensen wegduwen. Deze dreigden pepperspray in te zetten, na verloop van tijd staakte de verdachte zijn verzet en hielden agenten de man aan. Hij is overgebracht naar een politiebureau waar hij werd ingesloten voor nader onderzoek. Agenten namen een mes ter plaatse in beslag.


* VERDACHTEN MISHANDELING AANGEHOUDEN
MIDDELHARNIS - De politie heeft twee mannen aangehouden die portiers hadden mishandeld.
Zaterdagavond rond kwart voor elf kreeg de politie de melding dat portiers mishandeld waren bij een café aan de Vingerling. Ter plaatse bleek dat twee mannen uit het café waren gezet. De mannen waren zwaar onder invloed van alcohol en vielen mensen lastig aan de bar. Er waren al verschillende klachten binnengekomen over de mannen. De mannen kwamen terug om hun jas op te halen. De portier hadden de mannen bevolen buiten te blijven, en zou zelf de jassen binnen gaan halen. Ze liepen toch met de beveiliger mee hetgeen leidde tot een vechtpartij. De beveiliger hield hier een verwonding aan zijn lip over. Een andere beveiliger heeft hierop hulp verleend, en was ook in zijn gezicht geslagen en zijn jas was kapot gescheurd. De portiers gaan aangifte doen tegen de mannen. Het tweetal, waarvan één een 20-jarige uit Letland was, is overgebracht naar een politiebureau en ingesloten voor nader onderzoek.

Zaterdag 11 oktober 2008


* MAN AANGEHOUDEN NA POGING SOFTDRUGSVERKOOP AAN AGENT

Politieagenten van het district West hielden vrijdagavond een man aan. De 38-jarige Rotterdammer bood rond half elf drugs aan een 'onschuldige' passant aan op de Jan Sonjestraat. Deze passant liep mee naar de auto van de verdachte. Hier toonde de Rotterdammer verschillende zakjes cocaïne. Vervolgens legitimeerde de ander zich als politieagent en hield de verdachte aan. Hij is overgebracht naar het politiebureau en ingesloten in afwachting van het onderzoek.
Op het politiebureau bleek dat deze man ook nog een gevangenisstraf van 18 dagen uit moest zitten. De drugs, zeven kleine zakjes, zijn in beslag genomen voor vernietiging.


* PREVENTIEF FOUILLEERACTIE GEHOUDEN
In het Nieuwe Westen is vrijdag een preventief fouilleeractie gehouden. Verschillende horecagelegenheden werden gecontroleerd. Aan een café aan de Vierambachtsstraat werd een honkbalknuppel aangetroffen. Deze is in beslag genomen. Hetzelfde gold voor twee aardappelmesjes die een bezoeker van een horecagelegenheid aan de Nieuwe Binnenweg in zijn bezit had.
Bij een café aan het Henegouwerplein werden 21 bolletjes cocaïne aangetroffen. Deze zijn in beslag genomen voor vernietiging.


* BROMFIETSCONTROLE GEHOUDEN
Bromfietsers die zich niet aan de geldende verkeersregels houden veroorzaken vaak gevaarlijke verkeerssituaties en overlast. Om hen hiervan bewust te maken worden de bestuurders regelmatig gecontroleerd.
Vrijdag werd er tussen drie uur 's middags en negen uur 's avonds gecontroleerd op het Heiman Dullaertplein. Er werden 20 bekeuringen geschreven voor onder ander het rijden met een te gladde band, te hard rijden, rijden zonder helm en het rijden op de verkeerde rijbaan.