Gemeente Echt-Susteren


Gemeente Echt-Susteren ontwikkelt visie

Waarom een visie 2020? De wereld staat niet stil, maar is continue in verandering. De samenleving vergrijst, de mobiliteit neemt toe, grenzen met het buitenland vervagen. Ook Echt-Susteren heeft hiermee te maken. De gemeente Echt-Susteren wil al deze veranderingen niet afwachten, maar zelf actief sturen hoe de gemeente zich gaat ontwikkelen en kan profiteren van de veranderingen die zich voordoen.

De visie gaat over het wonen, werken, voorzieningen, het buitengebied (landbouw en natuur) en over bedrijvigheid en toerisme. Op al deze terreinen moet de gemeente in een snel tempo inspelen op de veranderingen om ons heen. Willen we kansen benutten zullen we ook keuzes moeten maken in de Visie: waar liggen de speerpunten en hoe gaan we de kansen die er liggen benutten?, aldus burgemeester Akkermans.

De visie geeft de horizon aan waar we naar toe willen werken als gemeente, samen met de inwoners en alle (maatschappelijke) partners. De Visie 2020 wordt dan ook niet achter het bureau bedacht: maatschappelijke partners en instellingen, ondernemers èn inwoners van de gemeente worden betrokken bij het opstellen van de Visie 2020. Zo zijn deze week luistersessies gestart met een selecte groep inwoners. In elke kern (9) vindt een luistersessie plaats. Daarnaast vinden gesprekken plaats met groepen externe deskundigen. Om de mening van de inwoners te horen, wordt wekelijks een stelling geplaatst op de gemeentelijke website (www.echt-susteren.nl).

Wilt u meer informatie? Kijk dan op de website van de gemeente Echt-Susteren. Volgende week vindt u op deze pagina meer informatie over het visietraject.