Deelgemeente IJsselmonde Rotterdam

Project Lekker Fit!

Twee nieuwe scholen erbij

Op 29 september was de feestelijke start van het project Lekker Fit! op diverse basisscholen in Rotterdam, waaronder twee locaties van De Barkentijn in Beverwaard, te weten De Willaert en De Rode Wiekel in Beverwaard. In IJsselmonde doen, met deze scholen erbij, inmiddels 9 scholen mee met het Lekker Fit! project.

In 2005 is de gemeente Rotterdam gestart met het project Lekker Fit!. Doel van het project is dat gezond gedrag weer gewoon wordt. Dit gebeurt door kinderen te stimuleren om te bewegen, door een vakleerkracht minimaal drie uur per week bewegingsonderwijs te laten geven en het stimuleren van gezonde voeding door speciale lespakketten en voorlichting door voedingsdeskundigen en diëtisten.

Uit recent onderzoek van GGD Rotterdam-Rijnmond naar de effecten van Lekker Fit! blijkt dat leerlingen uit groep 3, 4, en 5 van het basisonderwijs door deelname aan Lekker Fit! een centimeter slanker zijn dan hun leeftijdsgenoten. Naast de afname van de middelomtrek hebben de jonge scholieren ook een beter uithoudingsvermogen en stijgt bij hen het overgewicht minder snel dan bij kinderen die niet aan het project deelnemen.

Lekker Fit! richt zich op Rotterdamse basisscholen in wijken waar overgewicht relatief veel voorkomt. Dit schooljaar zullen 75 basisscholen meedoen aan het project. Volgend schooljaar komen daar vijftien basisscholen bij, zodat in 2009 negentig scholen in Rotterdam meedoen aan Lekker Fit!.