Politie Zuid-Holland-Zuid

13/10 Alblasserwaard/Vijfheerenlanden

Dordrecht, 13-10-2008 o Persberichten district II

MET 138 KILOMETER OVER DE N214
OTTOLAND Bij een verkeerscontrole zondag 12 oktober op de N214 zijn 624 automobilisten gecontroleerd op hun snelheid. Twaalf automobilisten reden te hard en kregen een bekeuring. Van één automobilist is het rijbewijs ingevorderd. Een 18-jarige man uit Meerkerk reed met een snelheid van 138 kilometer over de weg waar maximaal 80 kilometer is toegestaan. Hij zal moeten voorkomen.

MOTORRIJDER TEN VAL
MEERKERK Bij een eenzijdig ongeval zondagmiddag 12 oktober is een 49-jarige man uit Capelle aan den IJssel licht gewond geraakt. De man reed over de invoegstrook van de A27, komende vanuit de richting van de N214. Op het moment dat hij gas gaf, brak het achterwiel van de motor uit en kwam de man op zijn schouder terecht. Hij is met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht waar bleek dat hij zijn sleutelbeen had gebroken.

GRAFFITI
ALBLASSERDAM De politie heeft zondag 12 oktober twee jongens uit Alblasserdam aangehouden van 15 en 16 jaar. Een burger meldde dat de jongens op de Roemer Visscherstraat graffiti aan het spuiten waren. Toen de politie ter plaatse kwam konden de verdachten met het signalement van de melder eenvoudig de verdachten aanhouden. Ook wist de melder aan te geven, waar de verfspullen waren gebleven. De jongens zijn overgebracht naar het politiebureau waar ze na verhoor in vrijheid zijn gesteld.

MEERDERE OVERTREDINGEN
LEERDAM Een 39-jarige man uit Leerdam is zondagavond aangehouden op de parkeerplaats aan de De Ruijterstraat. De man reed onder invloed over Talmastraat veroorzaakte hier een aanrijding. Gelukkig was er alleen sprake van materiële schade. De verdachte stopte echter niet, maar reed door na het ongeval en parkeerde zijn auto aan de De Ruijterstraat. Daar trof de politie de man aan die sterk rook naar alcohol en onvast ter been was. De man kon ter plaatse worden aangehouden. Hij is overgebracht naar het politiebureau, waar bleek dat hij een promillage had van 1,7 waar maximaal 0,5 is toegestaan. Het rijbewijs van de man is door politie ingevorderd.

AANHOUDING HUISELIJK GEWELD
GORINCHEM De politie heeft zondagavond 12 oktober in een woning aan de Graaf Albrechtstraat een 56-jarige man aangehouden op verdenking van huiselijk geweld tegen zijn ex vrouw. De vrouw was gedurende het weekend diverse malen mishandeld door de man. Daarbij had ze diverse blauwe plekken opgelopen. De man is overgebracht naar het politiebureau, waar hij in verzekering is gesteld en nog wordt gehoord.