Politie Midden- en West Brabant

Politieberichten district

Oosterhout NB, 13-10-2008

Politie is op zoek naar het slachtoffer van een beroving

OOSTERHOUT - De politie is op zoek naar het slachtoffer van een beroving die gistermiddag tegen 16.45 uur plaats vond in de Gasstraat. De verdachte, een 25-jarige man uit Vlaardingen is door getuigen aangehouden. Hij is op het bureau in verzekering gesteld.

Twee mannen, een 37-jarige inwoner uit Drunen en een 40-jarige inwoner uit Oosterhout waren gistermiddag getuige van een tasjesroof. In de Gasstraat hoorden ze een op leeftijd zijnde vrouw gillen.
Tegelijkertijd liep een man die op dat moment bij haar stond hard weg met in zijn hand een handtas. Beide getuigen hadden direct het idee dat het om een tasjesroof ging en hielden de verdachte aan. Politie werd in kennis gesteld en nam de verdachte over. Tijdens het tumult liep het slachtoffer nadat ze haar tas terug gekregen had van de getuigen weg. Omdat haar identiteit niet bekend was stelde de politie een onderzoek in. Zowel het politieonderzoek als het buurtonderzoek leidde niet tot het terugvinden van het slachtoffer. De politie is daarom op zoek naar deze vrouw. Het slachtoffer is een bejaarde vrouw van ongeveer 75 jaar. Ten tijde van de beroving liep ze met een blauwe rollator. Ze heeft een lengte van ongeveer 1.50 meter en heeft grijs krullend haar. De tas was een bruine handtas met slangenmotief. De politie verzoekt haar of mensen die de vrouw kennen contact op te nemen via 0900.8844

Politie haalt bromfietser en automobilist van de weg voor rijden onder invloed

OOSTERHOUT - De politie heeft vanmorgen rond de klok van 03.15 uur op de Schapendries een 24-jarige automobilist uit Made aangehouden voor het rijden onder invloed. Een ademanalyse op het bureau wees uit dat de man 430 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Voorzien van een proces verbaal en een rijverbod van 4 uur mocht hij na verhoor vertrekken.

WAALWIJK - Agenten controleerden vanmorgen om 01.45 uur op de
Professor Asserweg een 16-jarige bromfietser. Ook hij verkeerde onder invloed van alcohol. Een ademtest op het bureau wees bij hem uit dat hij 450 ug/l aan alcohol in zijn bloed had. Zijn rijbewijs is
ingevorderd. Tijdens het verhoor verklaarde hij drie biertjes
gedronken te hebben. Voorzien van een rijverbod van 6 uren mocht hij na verhoor vertrekken.

Politie houdt ex-vriend aan voor huiselijk geweld

OOSTERHOUT - De politie heeft gisteravond in een woning in Oosterhout een 47-jarige man uit Oosterhout aangehouden. Hij wordt ervan verdacht zijn ex-vriendin, een 45-jarige Oosterhoutse vrouw, te hebben
mishandeld. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

De verdachte en het slachtoffer kregen in de woning woorden over een tv-zender. Tussen beiden ontstond irritatie wat uitmondde in een conflict. Tijdens dat conflict sloeg de verdachte zijn ex-vrouw in het gezicht. De politie besloot in deze zaak toch over te gaan tot aanhouden, ondanks het feit dat het slachtoffer geen aangifte deed.

OOSTERHOUT - Agenten hebben gistermiddag rond 17.30 uur in een woning in Oosterhout de 48-jarige bewoner aangehouden. Hij wordt verdacht van mishandeling van zijn 39-jarige vrouw. De man is op het bureau in verzekering gesteld.

Het echtpaar kreeg in de woning een woordenwisseling over een
sim-kaart. De woordenwisseling mondde uit in een conflict waarbij de verdachte zijn vrouw in zowel het gezicht als op haar rug sloeg. Daarbij had hij getracht het slachtoffer met een ijzeren staaf te slaan wat niet lukte. Gealarmeerde agenten stelden ter plaatse een onderzoek in en zagen dat de vrouw lichte verwondingen in het gezicht had. De man mocht mee naar het bureau.

De politie stimuleert slachtoffers om aangifte te doen van huiselijk geweld. Maar een aangifte is niet (meer) noodzakelijk om een dader aan te houden. Bij voldoende ander bewijs, bijvoorbeeld letsel en
getuigenverklaringen, kan de politie een dader toch aanhouden. Slachtoffers en daders worden gestimuleerd om hulp te zoeken. Hierover zijn concrete afspraken gemaakt met partnerorganisaties. Het doel is niet om de relatie te beëindigen, maar wel het geweld te stoppen.

Huiselijk geweld is geweld dat door iemand uit de huiselijke kring van het slachtoffer is gepleegd. Het kan daarbij gaan om lichamelijk en seksueel geweld en om psychisch geweld, zoals bedreiging en belaging (stalking). Huiselijk geweld kan de vorm aannemen van
kindermishandeling en seksueel kindermisbruik, partner-relatiegeweld in alle denkbare verschijningsvormen, en mishandeling of verwaarlozing van ouderen.

Politie, Openbaar Ministerie, Reclassering, Raad voor de
Kinderbescherming, vrouwenopvang en andere hulporganisaties werken samen aan het voorkomen en zo snel mogelijk stoppen van huiselijk geweld. Zij zijn van mening dat huiselijk geweld onacceptabel is en met geen enkel excuus kan worden gerechtvaardigd. Kijk voor meer informatie op www.huiselijkgeweldbrabant.nl.

Automobilist onder invloed botst tegen verkeersborden

DRIMMELEN - De politie heeft gisterochtend rond 09.30 uur op de Rijksweg de A59 een 39-jarige automobilist uit Breda aangehouden voor het rijden onder invloed. Agenten stelden op de Rijksweg een onderzoek in na een ontvangen melding van een verkeersongeval. Ter plaatse troffen ze de verdachte. De man verklaarde vanuit de richting Made over de A59 richting de A16 te rijden. Door onbekende oorzaak verloor hij de macht over het stuur en botste bij de afrit Terheijden tegen diverse verkeersborden. Onderzoek wees uit dat de man onder invloed van alcohol verkeerde. De ademtest op het bureau wees uit dat hij 290 ug/l aan alcohol in zijn bloed had.

Politie en brandweer rukken uit voor rookontwikkeling in bedrijf

OOSTERHOUT - Politie en brandweer zijn vamiddag om 12.30 uur uitgerukt na een ontvangen melding van rookontwikkeling in een bedrijfspand aan de Rederijweg. Ter plaatse werd de indicatie middenbrand snel
afgeschaald naar kleine brand. Oorzaak is een vermoedelijke
kortsluiting in de machine die pinda's roosteren.

auteur: Desirée Brabers