Politie Limburg-Zuid

Jongen zwaar mishandeld

Bij een uit de hand gelopen ruzie is vrijdagnacht een 22-jarige Maastrichtenaar ernstig mishandeld. Hij kreeg een bierglas in zijn gezicht en raakte zwaar gewond aan een oog. Een vriend van de jongen liep een diepe snee in zijn kin op. In verband met dit buitensporig geweld arresteerde de politie vier Fransen. Twee van hen zijn intussen vrijgelaten. De hoofdverdachten - van 23 en 22 jaar - zijn afkomstig uit Valenciennes en Raimes. Ze worden morgen aan de rechter-commissaris voorgeleid.

Het incident vond rond drie uur zaterdagochtend plaats in de Brusselsestraat in Maastricht, toen enkele spelers van de Maastrichtse hockeyclub na een avondje stappen plotseling slaags raakten met de Fransen. De politie tast nog in het duister over het motief voor de vechtpartij, maar heeft uit getuigenverklaringen en uit de beelden van een bewakingscamera kunnen herleiden dat de Fransen de eerste klappen uitdeelden.
Op de beelden is te zien hoe een van de twee hoofdverdachten, de 23-jarige man uit Valenciennes, de Maastrichtenaar zonder pardon met een bierglas in het gezicht slaat, terwijl de andere Fransman meteen een paar vuistslagen uitdeelt. Na hun daad sloegen de Fransen op de vlucht en probeerden ze zich op het Keizer Karelplein achter en onder geparkeerde auto's te verstoppen voor de politie.

13-10-2008, Maastricht