Politie Midden- en West Brabant

persberichten district

Bergen op Zoom, 13-10-2008

Twee mannen opgepakt voor openlijke geweldpleging

ROOSENDAAL: De politie heeft twee mannen gearresteerd voor openlijke geweldpleging op een 22-jarige man uit Roosendaal. Maandagmorgen rond 06.30 uur is op de Nieuwstraat een 27-jarige man uit Roosendaal gearresteerd. Een 25-jarige man uit Roosendaal is maandag-ochtend rond 11.45 uur in zijn woning opgepakt.
Het slachtoffer deed aangifte bij de politie. Hij verklaarde dat hij op 20 september na het kopen van een pakje sigaretten bij een
tankstation, zonder enige aanleiding, door een groep mannen in elkaar geslagen werd. Dit vond plaats bij een tankstation aan de Burgemeester Schneiderlaan. Het slachtoffer liep daarbij verwondingen aan het gezicht op. De politie startte een onderzoek. Met behulp van
getuigenverklaringen konden twee verdachten worden aangehouden. De 22-jarige man is na verhoor heengezonden. De 27-jarige man is in verzekering gesteld.

Politie houdt drie mannen aan tijdens Putse kermis

PUTTE: Zondagavond heeft de politie drie mannen aangehouden tijdens de Putse kermis. Alle aanhoudingen werden verricht op de Antwerpsestraat.

Een 21-jarige man uit Putte is rond 19.30 uur gearresteerd voor openbare dronkenschap en verstoring van de openbare orde. De man kreeg ruzie in het cafe en maakte slaande bewegingen. Ook toen agenten erbij kwamen ging hij gewoon door. De man is meegenomen naar het bureau. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.
Een half uur later hebben agenten een man opgepakt voor wildplassen. Ook kon hij geen geldig legitimatiebewijs overhandigen. Hij is meegenomen naar het bureau om zijn identiteit vast te stellen. De 43-jarige man uit Putte kreeg voor beide overtredingen een bekeuring mee.
Omstreeks 23.00 uur hield de politie een 25-jarige man uit Belgie aan. Hij gooide met enkele plastic bekers. Agenten verzochten de man het gooien te staken. Hij antwoordde hierop door bekers richting agenten te gooien. De man is aangehouden. Tegen hem wordt proces-verbaal opgemaakt.

Dronken bestuurder opgepakt

ROOSENDAAL: Maandagochtend rond 01.45 uur heeft de politie een 45-jarige man uit Roosendaal op de Kroevenlaan opgepakt voor rijden onder invloed. Agenten gaven de bestuurder een stopteken. Een
blaastest wees uit dat hij teveel gedronken had. Hij blies 715 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Dat is ruim drie keer de toegestane hoeveelheid. De man moest zijn rijbewijs inleveren.

Agenten houden alcoholcontrole op Wouwsestraatweg

BERGEN OP ZOOM: De politie heeft zondagavond een alcoholcontrole gehouden op de Wouwsestraatweg. In totaal zijn 561 bestuurders aan een blaastest onderworpen. De politie verrichte een aanhouding en schreef vier bekeuringen uit.
Omstreeks 20.45 uur is een 59-jarige man uit Bergen op Zoom
aangehouden. Hij blies 445 ug/l terwijl 220 ug/l is toegestaan. Bovendien zijn bekeuringen uitgeschreven voor mobiel bellen en getinte ruiten.

Twee bromfietsers botsen met elkaar

OUD GASTEL: Op de Kralen vond zondagavond rond 19.15 uur een ongeval plaats. Op het fietspad kwamen twee bromfietsers met elkaar in botsing. Een 63-jarige vrouw uit Kruisland belandde daarbij in de sloot. Ze maakte een verstrooide indruk. Ambulancepersoneel hebben haar voor controle meegenomen naar het ziekenhuis.

Politie pakt man op voor huiselijk geweld

BERGEN OP ZOOM: Zondagochtend rond 05.00 uur heeft de politie een 31-jarige man uit Bergen op zoom in de wijk Warande-West ogepakt voor huiselijk geweld. Zijn vrouw waarschuwde de politie vanuit een telefooncel en gaf aan dat haar man haar stevig vast had gepakt en haar geslagen had. Agenten hebben de man aangehouden. Hij is in verzekering gesteld. Aanleiding was een ruzie die begon met een woordenwisseling en eindigde in een handgemeen.

Politie onderzoekt diefstal motor

BERGEN OP ZOOM: Zondagmiddag tussen 12.00 en 15.30 uur is op de Schoolstraat een motor gestolen. De eigenaar had zijn motor op het trottoir aan een hek bij de school geparkeerd. Het gaat om een zwarte Suzuki, type GSXR met kenteken MR-GL-77. Aan de voorkant staan Chinese tekens. De politie roept getuigen op zich te melden via het nummer 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem 0900-7000.

Auteur: Eefje Klijberg