Provincie Zuid-Holland

Aanleg wachtruimtes Rijn-Schiekanaal

Van begin oktober tot half december dit jaar zal de provincie wachtruimtes voor de scheepvaart aanleggen in het Rijn-Schiekanaal. Dit gebeurt ter hoogte van de bruggen Nieuwe Tolbrug (Den Haag), Oude Tolbrug (Voorburg/Leidschendam), Wijkerbrug (Voorburg), Kerkbrug (Voorburg), Overhaalbrug (Voorburg), Vlietlandbrug (Voorschoten).

Eventuele aanwezige palen worden verwijderd. De nieuwe meerpalen zijn van hout of staal, en worden aangebracht door middel van intrillen. Alle werkzaamheden worden vanaf het water uitgevoerd. De werkzaamheden kunnen mogelijk geluids- en triloverlast geven voor omwonenden.

Een wachtruimte is een aanlegplaats (een houten of stalen paal) waar recreatievaart wacht, verzamelt en aanmeldt voor een brugopening. De brug kan dan in één keer meerdere schepen doorlaten. Op deze manier wordt het aantal brugopeningen teruggebracht.

Een belangrijke taak van de Dienst Beheer Infrastructuur (DBI) van de provincie Zuid-Holland is het beheer en onderhoud van vaarwegen. Kijk voor informatie op www.pzh.nl/waterwerken.
Een opmerking of vraag kunt u mailen naar waterwerken@pzh.nl.

Bron: DBI, telefoon 070 441 72 54