Ingezonden persbericht


P E R S B E R I C H T

Ruim 600 mensen doen ventilatiekennis op tijdens Publivent

Publivent, het initiatief voor kennisoverdracht over ventilatie, blijkt een groot succes. Tijdens een viertal symposia in de afgelopen maanden bezochten maar liefst 600 mensen de bijeenkomsten. Publivent is een initiatief van de bedrijven Alusta, Bergschenhoek, TNO en Cauberg-Huygen. Gezamenlijk willen zij op een zo objectief mogelijke wijze voorlichting verzorgen over ventilatiesystemen. Vanwege het succes komen er volgend jaar nieuwe bijeenkomsten die wat meer in de vorm van workshops zullen worden georganiseerd.

De vier initiatiefnemers willen met Publivent steeds meer marktpartijen informeren over de aspecten die belangrijk zijn wanneer zij, als het om ventilatie gaat, voor kwaliteit willen kiezen. Via bijeenkomsten, maar bijvoorbeeld ook door artikelen in de media te publiceren, willen de partijen de kennis en de kwaliteit van het ontwerp en de uitvoering van ventilatiesystemen in de praktijk vergroten. Publivent is in dat opzicht een logisch vervolg op ReshyVent, een Europees kennis- en onderzoeksproject rondom ventilatie waarin de vier marktpartijen ook actief waren.

In het afgelopen voor- en najaar werden vier symposia georganiseerd waarbij de aandacht met name uitging naar de variatie van ventilatiesystemen en de keuzecriteria die momenteel bijzonder groot zijn. Ook konden de aanwezigen luisteren naar een verhaal over het ontwerpen van ventilatiesystemen. Vervolgens was er een lezing over de noodzaak van beheer en onderhoud. En als afsluiting passeerde de toekomst van ventilatiesystemen de revue. Tussendoor en aan het eind van de bijeenkomst bleek er bij de aanwezigen volop behoefte aan discussie. Zeker na de perikelen rond de ventilatieproblemen op scholen en de onderzoeken naar de problemen met gebalanceerde ventilatie snakt de vakwereld naar een klankbord waaraan zij hun vragen en onzekerheden kunnen toetsen. De symposia bleken op dit punt een schot in de roos.

Nieuwe workshops
Omdat de honger naar informatie over ventilatietechniek nog lang niet is gestild, gaan Alusta, Bergschenhoek, TNO en Cauberg-Huygen ook volgend jaar door met Publivent. Kenden de afgelopen vier symposia een zeer gemengd publiek van adviseurs, architecten, installateurs, woningcorporaties en projectontwikkelaars, nu willen de partijen de informatie wat nadrukkelijker afstemmen op specifieke doelgroepen. Daarom werkt men momenteel aan de organisatie van workshops die zich duidelijk op bepaalde groepen richten. Behalve voor professionals, wil men een dergelijke bijeenkomst ook voor eindgebruikers organiseren.

Mensen die de afgelopen symposia hebben bijgewoond of juist hebben gemist, kunnen de inhoud hiervan vinden op de website www.publivent.nl Tevens kan men daar een verzamelpublicatie bestellen met inhoudelijke artikelen die eerder in de media zijn verschenen. Ook zal op deze website in de komende periode de data en de locaties van de nieuwe workshops worden gepubliceerd. GeĂŻnteresseerden kunnen nu al op de website hun naam en adresgegevens doorgeven, zodat zij op de hoogte worden gehouden van het actuele Publivent-programma.

Voor de pers -

Ingezonden persbericht