Ingezonden persbericht


Nieuwe LaCie 5big Network voor delen en back-uppen bedrijfsdata

Tot 7,5 TB geheugen op een Gigabit-netwerk; extra bescherming dankzij RAID 5 en 6; vijf hot-swappable schijven voor continue datatoegang

Amsterdam, 13 oktober 2008 -- LaCie introduceert de 5big Network, de meest complete RAID-oplossing met vijf slots. De LaCie 5big Network is uitermate geschikt voor kleine en middelgrote werkgroepen en voor kantoren die een grote opslag- en back-upcapaciteit, uitzonderlijke snelheid en geavanceerde beveiliging nodig hebben. De 5big Network heeft een opslagcapaciteit tot 7,5 TB* (7.500 GB) en een veelzijdige hot-swap-mogelijkheid. Het apparaat ondersteunt zeven RAID-modi, inclusief RAID 5 en RAID 6, voor flexibiliteit en superieure databescherming.

Om tegemoet te komen aan de snelgroeiende opslagbehoeften van kleine en middelgrote werkgroepen, is de LaCie 5big Network aan te sluiten op externe harde schijven. Dit kan met de Hi-Speed USB-poort of met een van de drie eSATA-poorten. Gebruikers kunnen ook eenvoudig incrementele back-ups plannen naar een externe schijf om zo de data op de 5big Network te beschermen.

'LaCie 5big Network levert de beste RAID-opslag voor werkgroepen en middelgrote bedrijven', zegt Ward Bauwens, Area Manager Benelux bij LaCie. 'Nu kunnen MKB- bedrijven niet alleen profiteren van veel capaciteit en extra beveiliging, maar ook van een complete back-upoplossing.'

De 5big Network is ontworpen door Neil Poulton. De slanke aluminium toren heeft vijf uitneembare diskdrives die op slot kunnen, en past perfect in een hedendaags professioneel kantoor. De stapelbare designtoren bespaart ruimte. Dankzij het browsergebaseerde toegangs- en beheersysteem installeren beheerders de 5big Network snel en kunnen meerdere gebruikers data benaderen, delen en opslaan zonder alle bandbreedte van de centrale server te gebruiken. Ook biedt de oplossing Active Directory Support (ADS) voor eenvoudige integratie met op Windows gebaseerde netwerken, en een Wake on LAN-functie (WOL), beide onontbeerlijke opties voor IT-managers.

De LaCie 5big Network wordt standaard geleverd met drie licenties van Genie Backup Manager Pro voor Windows en Intego Backup Manager Pro voor Mac, beide met een disaster recovery-optie. Dit is de meest complete software voor netwerkback-ups en netwerkherstel voor kleine bedrijven.

Vergeleken met traditionele apparatuur met vier slots**, gebruikt de 5big Network 25 procent minder stroom. Daarnaast is het uiterst betrouwbare koelingssysteem 37 procent stiller, ondanks de extra disk. De technologie die is toegepast in de 5big Network, biedt gebruikers de perfecte opties voor samenwerken in elke denkbare werkgroep.

Beschikbaarheid

LaCie levert de LaCie 5big Network met een capaciteit van 2,5 TB, 5 TB en 7,5 TB. De RAID-apparaten zijn verkrijgbaar via de webshop van LaCie, via LaCie Resellers en LaCie Storage Partners.

Prijzen (inclusief btw)

LaCie 5big Network 2.5 TB ¤ 899,00

LaCie 5big Network 5 TB ¤ 1.399,00

LaCie 5big Network 7.5TB ¤ 1.899,00 beschikbaar vanaf november



Ingezonden persbericht