Huis- aan huiscollecte voor Multiple Sclerose 17 tot 22 november 2008


MAASSLUIS, 20081013 -- In de week van 17 t/m 22 november start de huis-aan-huis collecte voor Multiple Sclerose. Het MS Fonds collecteert dit jaar voor de vierde keer en is nog steeds in beweging. Er wordt dit jaar in ca. 348 gemeenten gecollecteerd.

In sommige plaatsen zijn er genoeg collectanten zodat aan alle voordeuren gebeld kan worden, echter veel vaker wordt er maar in een klein gedeelte van de plaats gecollecteerd. Bijvoorbeeld in Utrecht, een gemeente met 270.000 inwoners, zijn maar 40 collectanten actief. Veel inwoners van deze gemeente hebben nog nooit een collectant van het MS Fonds gezien. Dit is het geval in ruim ? van de gemeentes waarin we collecteren.

"We zijn er nog lang niet, maar dat blijft de uitdaging, ook voor 2008 waarin het erop of eronder is", zegt Pamela Zaat, landelijk coördinator van het MS Fonds.
"In 2008 hopen we het streefbedrag van ¤ 500.000 te halen. Met dit bedrag maken we een goede kans op een jaarlijkse eigen vaste week. Deze week is dan exclusief voor het MS Fonds, andere organisaties mogen niet in deze week collecteren."

Al deze exclusieve vaste weken liggen vast in het zgn. collecterooster. Dit rooster bestaat uit alle grote collecterende organisaties zoals de Nierstichting, de Hartstichting en de Kankerbestrijding. "Wij vinden dat Multiple Sclerose hierop ook een plekje moet krijgen.
Echter, hieraan is een aantal eisen verbonden, waaronder het "ophalen" van minimaal ¤ 500.000".

In 2007 heeft het MS Fonds 378.000 euro opgehaald en het streven is om in 2008 het streefbedrag te halen. Dit kan alleen door de inzet van genoeg collectanten en coördinatoren.

Nieuwe collectanten zijn welkom via de website: www.msfonds.nl





Nationaal MS Fonds