Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

= release nieuwe OpenOffice.org mogelijk uitgesteld = OpenOffice.org organiseert launch party voor versie 3

OpenOffice.org organiseert volgende week maandag 13 oktober in Parijs een grote "launch party" voor versie 3.0 van het bekende open source officepakket. Ondertussen spant het er nog om, of versie 3 dan ook gereed zal zijn.

Aan de nieuwe release van OpenOffice.org is de afgelopen 6 maanden gewerkt. Het pakket is weer voorzien van tientallen nieuwe functies en uitbreidingen, zoals een Mac OS-X-versie, de import van Microsoft Office 2007 bestanden, de mogelijkheid om PDF-bestanden te importeren en bewerken. De oorspronkelijke planning ging uit van vrijgave half september. Maar die datum is al lang uit zicht.

Simon Brouwer, leider van het Nederlandstalige OpenOffice.org project hierover: "Op zich is dat natuurlijk wel jammer. Maar je wilt nu eenmaal een zo goed mogelijk product hebben. En dan is het belangrijker dat door intensief testen, door veel gebruikers in allerlei landen, de fouten in de bètaversies zijn gevonden en gecorrigeerd. De gebruiker kan er dan vanuit gaan dat de uiteindelijke versie gewoon goed werkt".

OpenOffice.org werkt met een intensief proces, waarbij voor vier platforms (Macintosh, Windows, Linux, en Solaris) en in vele tientallen talen installatiepakketten worden gemaakt. Een omvangrijk karwei, dat al bijna een maand land elke week weer een nieuwe release kandidaat voor versie 3.0 oplevert. Binnenkort wordt besloten of de nieuwste daarvan goed genoeg is. Er wordt erg op gehoopt, want dan zou de vrijgave net samen kunnen vallen met de release party.

De release party is gepland op 13 oktober, de dag dat het OpenOffice.org project precies 8 jaar bestaat.
In die 8 jaar zijn grote vorderingen gemaakt bij het, als gemeenschap, creëren van het vooraanstaande internationale officepakket, dat op alle belangrijke platforms draait en in hoge mate van open standaarden gebruik maakt.


- einde persbericht

= = = = = = = = =

Vriendelijk verzoek om het project én het programma bij de naam te noemen: "OpenOffice.org"

Perscontacten Nederlands

- - - - - - - - - - - -
Cor Nouws
nl.OpenOffice.org Marketingcontact
cornouws@openoffice.org
mobi: +31 (0) 625 20 7001

Johan Beckers
nl.OpenOffice.org Marketingcontact
johan@carecompany.be
mobi: +32 (0) 478 547 252

Arthur Buijs
nl.OpenOffice.org co-lead
artietee@openoffice.org
+31 (0) 416 665133

Over de OpenOffice.org-gemeenschap

- - - - - - - - - - - - - - - - - -
De OpenOffice.org gemeenschap is een internationaal team van vrijwilligers en professionals die zorgen voor de ontwikkeling, ondersteuning en promotie van de belangrijkste open source office suite: OpenOffice.org.
OpenOffice.org ondersteunt het OpenDocument Formaat zoals dat in de OASIS standaard (ISO/IEC 26300) beschreven is, maar ook vele industrie-standaarden. OpenOffice.org is beschikbaar voor de belangrijke platformen, in meer dan 90 talen, en is beschikbaar onder de GNU Lesser General Public Licence (LGPL)

De OpenOffice.org-gemeenschap is erkentelijk voor sponsoring door een aantal bedrijven, waaronder Sun Microsystems, oprichter en belangrijkste sponsor.