Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Hilversum, 13 okober 2008

DE GROTE DONORSHOW GENOMINEERD VOOR INTERNATIONALE EMMY AWARD

De Grote Donorshow is doorgedrongen tot de finale van de Internationale Emmy Awards. Met het TV-programma behoort BNN nu tot de laatste vier kanshebbers in de categorie non-scripted entertainment. Tot de andere genomineerden behoren 'Caiga Quien Caiga' (Argentinië) 'Canada's Next Great Prime Minister' (Canada) en 'Doors' (Japan). Op 24 november worden in het Hilton Hotel in New York tijdens een gala de Emmy Awards uitgereikt.

Patrick Lodiers: "Onwaarschijnlijk! Ik vind het fantastisch dat we zijn genomineerd. We zijn er in geslaagd om met een televisieprogramma de donorkwestie op de kaart te zetten en dat is geweldig. Het zou echter ook een mooie prijs zijn geweest als de politiek vorige week een nieuwe donorwet had aangenomen."

De Grote Donorshow was een eenmalig Nederlands televisieprogramma van BNN, dat vorig jaar op 1 juni gepresenteerd werd door Patrick Lodiers. In dit live uitgezonden televisieprogramma dat ruim 1,2 miljoen kijkers trok, was het de bedoeling dat de 37-jarige Lisa, een ongeneeslijk zieke vrouw die leed aan een hersentumor, uit drie nierpatiënten een kandidaat moest kiezen om een gezonde nier aan af te staan. De kijkers konden via een sms-bericht hun mening geven wie ze moest kiezen. Het bleek hier echter om een stunt te gaan. Het gehele programma was opgezet om meer aandacht te krijgen voor donororganen. BNN heeft samen met producent Endemol doelbewust de controverse opgezocht om aandacht te vragen voor het grote tekort aan donoren in Nederland.

Meer informatie: BNN Communicatie
Laura Muscas, tel: 035-6268913, e-mail: laura.muscas@BNN.nl