Ministerie van Defensie

13-10-2008 20:45

MINISTER BEZOEKT TROEPEN IN TSJAAD

Minister Eimert van Middelkoop is vanmorgen begonnen met een bezoek aan de Nederlandse militairen in Tsjaad. De bewindsman werd eerst per C-130 Hercules van de Koninklijke Luchtmacht vanuit de hoofdstad N'Djamena overgevlogen naar Goz Beida, waar een versterkt peloton van het Korps Mariniers is ingedeeld bij het Ierse 98ste Bataljon.

Van Middelkoop, met in zijn gezelschap onder anderen de plaatsvervangend commandant Zeestrijdkrachten, schout-bij-nacht Willem Nagtegaal en de hooffdirecteur Algemene Beleidszaken, Lo Castelijn, werd verwelkomd door de commandant van het bataljon, luitenant-kolonel Brenan en de Nederlandse contingentscommandant majoor Tjarco Leungen.

Na een briefing heeft de delegatie een bezoek gebracht aan het Djaba vluchtelingenkamp en een observatiepost die zowel de kampen als Goz Beida overziet. De bewindsman toonde zich uitermate content met de goede Iers-Nederlandse samenwerking in het gebied. " Het is goed om van overste Brenan te horen en met eigen ogen te aanschouwen wat een goed werk onze mariniers hier leveren", zei hij.