NEN


NEN Expertnetwerk 14 oktober

woensdag 17 september 2008, 09:00

Op 14 oktober 2008 start NEN met de oprichting van het Nederlands Expertnetwerk Automation systems and integration. Hiermee wordt een fundament gelegd voor het bundelen van kennis en ervaring voor het ontwikkelen en toepassen van generieke normen waarmee zowel het vastleggen, opslaan als het delen met en uitwisselen van gegevens tussen sectoren structureel kunnen worden verbeterd.

Het netwerk is een initiatief van de Nederlandse normcommissie NC 381184 Automation systems and integration. Dit is het nationale platvorm voor normalisatiewerk en bepaalt het Nederlandse standpunt ten aanzien van nationale en internationale normen betreffende dit werkgebied. De werkdocumenten ontvangen door deze normcommissie zijn toepasbaar voor verschillende industrieën zoals: bouw, procesindustrie, installatie-industrie, lucht- en ruimtevaart, scheepvaart en metaalindustrie.

De normcommissie heeft als doel op te treden als kenniscentrum voor normalisatie en het bevorderen van de toepassing van normen. Belangen van de verschillende sectoren worden behartigd en kennis en ervaring uit deze sectoren worden zo goed mogelijk met elkaar uitgewisseld. Het netwerk wordt gevormd door experts die kennis dragen over normen die relevant zijn voor de bovengenoemde sectoren.

Belang Epertnetwerk
Door middel van het Expertnetwerk kunnen experts uit verschillende sectoren, die met dezelfde problematiek te maken hebben, elkaar ontmoeten. Hierdoor ontstaat er een brede en diepe discussiemogelijkheid betreffende het toepassen van normen. Uitwisseling en vastlegging van kennis worden zo op een structurele wijze mogelijk gemaakt. Op 14 oktober wordt het te vormen Expertnetwerk nader toegelicht. Daarnaast worden lezingen gegeven over de toepassing van normen die binnen de normcommissie NC 381184 worden gevolgd.

Meer informatie
Voor meer informatie over het Expertnetwerk of aanmelden voor deze middag: Ton van Bergeijk, telefoon (015) 2 690 126, e-mail kid@nen.nl.