Rijksvoorlichtingsdienst
Het Koninklijk Huis


* September

Prinses Laurentien houdt 14 oktober 2008 toespraak bij start viering 100-jarig bestaan Christelijk Gymnasium Sorghvliet

Hare Koninklijke Hoogheid Prinses Laurentien der Nederlanden houdt dinsdag 14 oktober een toespraak tijdens de start van de viering van het 100-jarig bestaan van het Haagse Christelijk Gymnasium Sorghvliet.

De openingsbijeenkomst vindt plaats in de Kloosterkerk te Den Haag. Prinses Laurentien, voormalig leerlinge van deze school, neemt daarnaast het eerste exemplaar van het jubileumboek in ontvangst.

Het Christelijk Gymnasium Sorghvliet is al 100 jaar een zelfstandig gymnasium. Naast onderwijs, heeft de school veel aandacht voor culturele en sportieve activiteiten, De school refereert met het lustrumthema "de alpha en de omega" aan haar christelijke en klassieke fundamenten.

Tijdens het lustrum staan de leerlingen van Sorghvliet stil bij de waarde van onderwijs en geletterdheid. Dit doen zij o.a. door deel te nemen aan het project "voorleespubers". De leerlingen gaan helpen bij het leren lezen van kinderen op basisscholen in Den Haag. De start van dit project vindt plaats in het lustrumjaar, maar zal ook na het lustrumjaar doorgaan. Daarnaast gaan de leerlingen geld inzamelen voor een op te richten bibliotheek voor een school in een township in Zuid-Afrika.

26 september 2008

* © RVD