Kroon op het werk

Bijeenkomst: Hoe ver mogen werknemers ingrijpen in ongezond gedrag van werknemers?

Organisaties die zich bezighouden met de (on)gezondheid van hun medewerkers, geven niet alleen blijk van goed werkgeversschap, maar ook van realiteitszin. Nederland vergrijst en de arbeidsmarkt wordt krapper. Investeren in de duurzame inzetbaarheid van werknemers, is investeren in de toekomst. Maar hoever mag je daar in gaan? Wat zijn effectieve en verantwoorde middelen die werken voor zowel werkgever als werknemer zonder daarin te ver te gaan?

Op 17 september jl. hebben Rabobank, Sabic, Fortis, Shell, Corus en Siemens olv Werkgeversforum en KPN de spits afgebeten met een discussie over dit onderwerp. De bevindingen van deze bedrijven wil het Werkgeversforum toetsen bij een bredere groep werkgevers. Dit gebeurt door 3 regionale bijeenkomsten te organiseren. Tijdens deze bijeenkomsten worden de belangrijkste bevindingen voorgelegd en verder uitgediept met u als Werkgeversforumlid en andere geĂŻnteresseerden. Deze resultaten worden daarna aangeboden aan het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid op het congres: SZW UB2020: `Op weg naar Overheidsdienstverlening in 2020`. Daarnaast wordt samen met aanwezigen bekeken hoe de resultaten verder verankerd gaan worden.

Gastheren zijn ondermeer organisaties die ook aanwezig waren bij het vormen van de basisvisie. Naast verdere uitdieping van de discussie zullen de gastheren ook kort toelichten wat de visie is van hun eigen organisatie aangaande interventie in de gezondheid van werknemers.

Drie regionale bijeenkomsten vinden plaats op de volgende data:

14 oktober: Sabic, Bergen op Zoom (regio zuid)
21 oktober: Corus, IJmuiden (regio noord)
28 oktober: Albron, De Meern (regio midden)

De bijeenkomsten vinden plaats van 16.00 uur tot 18.00 uur met aansluitend een borrel. Wilt u hierbij zijn? Meld u nu aan via info@kroonophetwerk.nl. Aan de bijeenkomst zijn geen kosten verbonden.