Gemeente Brielle


Uitnodiging uitreiking Toegankelijkheidsprijs Brielle 2008

Op dinsdag 14 oktober wordt de Toegankelijkheidsprijs Brielle uitgereikt. De Toegankelijkheidsprijs wordt ieder jaar uitgereikt aan individuen, organisaties, bedrijven of vrijwilligersclubs die een opvallende bijdrage leveren aan de toegankelijkheid van Brielle.

"Het vergroten van de toegankelijkheid zit `m soms in een kleine aanpassing."

Mensen met een fysieke beperking komen regelmatig obstakels tegen die hen het gebruik van allerlei voorzieningen in Brielle moeilijk en soms zelfs onmogelijk maakt. Hoge drempels, het ontbreken van een bruikbaar toilet, slecht wegdek, een smalle deur; het zijn slechts enkele voorbeelden van de ongemakken die iemand met een fysieke beperking dagelijks kan tegenkomen.

De commissie Toegankelijkheid, waarin winkeliers, horecaondernemers, cliëntvertegenwoordigers en de gemeente Brielle zijn vertegenwoordigd, vindt het belangrijk dat zoveel mogelijk mensen kunnen genieten van de mogelijkheden in Brielle. Om dit voor elkaar te krijgen adviseert zij de gemeente over toegankelijkheidskwesties. Heel concreet kunt u dan bijvoorbeeld denken aan de drempeloverbruggers die ondernemers kunnen aanschaffen. En eenmaal per jaar reikt de commissie de Toegankelijkheidsprijs uit.

De uitreiking is op dinsdag 14 oktober om 15.00 uur in de dorpskerk van de protestantse gemeente Vierpolders, Dijckpotingen 1 in Vierpolders. Na de uitreiking worden een hapje en een drankje geserveerd.

Wij hopen u te mogen begroeten op 14 oktober!