Senternovem


Regionale bijeenkomst voor de ondergrond Zwolle

Aanvangsdatum

14-10-2008

Tot 15:00 uur.

De ondergrond blijft ons bezig houden. De ontwikkelingen op dit onderwerp gaan snel en om de initiatieven op Rijksniveau goed te laten aansluiten bij de praktijk willen wij jullie graag uitnodigen voor regionale bijeenkomsten. De regionale bijeenkomsten voor de ondergrond zullen in de tweede tot en met de derde week van oktober 2008 plaatsvinden, deze in Zwolle.

De regionale bijeenkomsten voor de ondergrond zijn een vervolg op de bestuurdersconferentie bodembeleid van 21 mei 2008 en de regionale bodembeleidsconferenties van juni en juli 2008, waarin het bodembeleid voor de toekomst centraal stond. Op basis van deze regionale bijeenkomsten is een verdere uitwerking gemaakt van de redeneerlijn ondergrond. Het doel van de redeneerlijn ondergrond is om de provincies en gemeenten handvatten te bieden voor enerzijds een afweging te kunnen maken bij aanvragen voor ondergrondse activiteiten. En anderzijds het ontwikkelen van de visie op de ondergrond.

In de regionale bijeenkomsten van oktober willen we zowel het tussenresultaat van die vorderingen met jullie delen en toetsen alsmede de stand van zaken van het convenant bodem toelichten. Hiertoe nodigen wij diegenen uit die bij gemeenten, milieudiensten, provincies en waterschappen, in aanraking komen met activiteiten of beleid dat gevolgen heeft voor de ondergrond en het grondwater. De bijeenkomsten zullen gericht zijn op het aan de hand van cases toetsen van de redeneerlijn.

Eventueel komt vanuit de taskforce Bodemenergie nog de vraag om aandacht te besteden aan bodemenergie en de bevoegdheidsverdeling tussen de bestuursniveaus in relatie tot het grondwater. Hierover zal u ook via de website op de hoogte worden gehouden.

De resultaten van de regionale bijeenkomsten worden vervolgens verwerkt in een definitieve redeneerlijn, die samen met het het convenant voor het bodembeleid in de `Week van de Bodem' in december 2008 wordt gepresenteerd.

Programma
09.30 - 10.00 (ontvangst)
10.00 - 12.00 Welkom, proces, convenant, theorie redeneerlijn 12.00 - 13.00 Lunch
13.00 - 15.00 Workshop (toets redeneerlijn), terugkoppeling, conclusies
15.00 uur (afsluiting)

Graag ontmoeten wij u op een van de regiobijeenkomsten voor de ondergrond.

Met vriendelijke groet,

Malti Buldeo Rai
Mari van Dreumel
Sylvia Hoogduijn
Marleen Kriekaard

Doelgroep

Diegenen die bij gemeenten, milieudiensten, provincies en waterschappen, in aanraking komen met activiteiten of beleid dat gevolgen heeft voor de ondergrond en het grondwater.

Locatie

Let op is gewijzigd: Campanile Hotel Zwolle, Schuttervaerkade 40, 8021 DB te Zwolle.

Toegangsprijs

n.v.t.

Contact

Aanmelding
U kunt zich uiterlijk 6 oktober 2008 aanmelden bij Sylvia Hoogduijn email Sylvia.Hoogduijn@minvrom.nl.

Contact: voor nadere informatie kunt u contact opnemen met: Malti Buldeo Rai (VROM) telefoon 070-3394538, Mari van Dreumel (VROM) telefoon 070-33994111, Sylvia Hoogduijn (VROM) telefoon 070-3394206 of Marleen Kriekaard (Bodem+) telefoon 070-3735697 Extra informatie: www.senternovem.nl/bodemplus

Downloads

Redeneerlijn ondergrond